Υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab; Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, «ναι», εάν η General Motors (GM) συμφωνήσει να πωλήσει τον προβληματικό σουηδικό τομέα της στην πολυτελή ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία Spyker.
Η Spyker είχε κάνει μια προσφορά της τελευταίας στιγμής για τη Saab, που θα μπορούσε να καταλήξει σε προσωρινή συμφωνία μέχρι αύριο, σημειώνει η εφημερίδα.
Ο χρόνος τελειώνει για τη Saab, καθώς ο πρόεδρος της GM Εντ Γουάιτακρ έχει ήδη αναθέσει σε επιτροπή συμβούλων τη διαδικασία εκκαθάρισης της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η GM βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις διαφορετικούς επενδυτές.
Ωστόσο, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία απέρριψε νωρίτερα προσφορές, τις οποίες θεώρησε κατώτερες των προσδοκιών της και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο Γουάιτακρ ζητά για τη Saab 450 εκατομμύρια δολάρια.
Από την παρουσίαση του Saab Turbo X σε σόου της Φρανκφούρτης.

