Από το 2019 και όχι από φέτος, θα ξεκινήσει την αποπληρωμή 500 εκατ. ευρώ (σε 4 ισόποσες δόσεις) που οφείλει η Ελλάδα προς την Ε.Ε., στο πλαίσιο δημοσιονομικών διορθώσεων, με τον κοινοτικό επίτροπο της Ε.Ε. για θέματα γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, να επισημαίνει ότι η διετής αυτή παράταση, έρχεται από προηγούμενη που είχε δοθεί το Ιούνιο του 2012, για έναρξη καταβολής από φέτος.

«Εκτιμώ ότι η Ε.Ε. είναι ευέλικτη απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω με γενναιοδωρία τα θέματα της χώρας. Δεν περιμένω να ρυθμιστούν οι οφειλές αύριο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να τακτοποιηθούν, αφού στην ΕΕ οφείλουμε να προστατεύουμε και τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων», είπε ο κ. Χόγκαν, από το βήμα του 3ου Συνεδρίου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Economist στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε, μάλιστα, ότι έχει άριστη και στενή συνεργασία με τα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, «ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε καλύτερη».

Για τη συνεργασία του με τον κοινοτικό επίτροπο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ζητώντας «περισσότερη ευελιξία εκ μέρους της Ε.Ε.», είπε χαρακτηριστικά: «συνολικά πρέπει να επιστραφούν 3 δισ. ευρώ και αν μας καλέσουν να τα πληρώσουμε αύριο, τότε ο πρωτογενής τομέας σφράγισε».

Για το υπόλοιπο ποσό, που οφείλει η Ελλάδα στην ΕΕ και που αφορά σε ανακτήσεις απο Συνεταιρισμούς και το «πακέτο Χατζηγάκη» και αυτό του «Κοντού», ο κ. Αποστόλου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, έκανε γνωστό ότι «το θέμα βρίσκεται επί τάπητος, αλλά ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις διαβουλεύσεις που πρέπει να γίνουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης