Επέλαση τρωκτικών δέχονται καθημερινά οι επιχειρήσεις του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού που γειτνιάζουν με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπως καταγγέλλει με δελτίο Τύπου το γραφείο τύπου της Διαχείρισης ΒΙ.ΠΑ Σχιστού.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρχικά τη φοβερή δυσοσμία τις πρωινές ώρες ανάλογα με τον άνεμο και ακόμη εντονότερα κατά τις ζεστές ημέρες από τις 5.30 το πρωί, που ξεκινά η εναπόθεση των απορριμμάτων», καταγγέλλει ο κ. Θεόδωρος Πιτσιρίκος, πρόεδρος της εταιρείας ΚΥΜΗ ΑΒΕΕ και μέλος του Δ.Σ. της Διαχείρισης του ΒΙ.ΠΑ. Σχιστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το βράδυ συμπιέζουν τα σκουπίδια και τα μεταφέρουν στα Λιόσια. Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Η περιοχή είναι γεμάτη από σκουπίδια. Από το 2005 αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση που μετεγκαταστήσαμε τις επιχειρήσεις μας στο Βιομηχανικό Πάρκο. Όταν, δε, συμπιέζουν τα απορρίμματα, βγαίνουν κάποια υγρά προς την οδό Εργασίας και έως την Λεωφόρο Σχιστού. Πρόκειται για υγρά απόβλητα σκούρου χρώματος με εξαιρετικά δυσάρεστη οσμή. Για τα υγρά αυτά υπάρχει κάποια δεξαμενή, την οποία, όπως ισχυρίζονται, έρχεται κάποιο βυτίο και την αδειάζει. Αυτά, όμως, βγαίνουν έξω στον δρόμο. Τα υγρά απόβλητα δεν γνωρίζει κανείς πού πάνε. Τα ρίχνουν στη δεξαμενή ή φεύγουν στον υδροφόρο ορίζοντα: Κανείς δεν ξέρει. Πάντως, φεύγουν στον δρόμο. Τα βλέπουμε. Φανταστείτε, τώρα, όλα τα απορρίμματα να τα συμπιέζουν σε μία πρέσα. Όλοι καταλαβαίνουν ότι βγαίνουν υγρά απόβλητα από τη συμπίεση. Πού πάνε αυτά;», αναρωτιέται ο κ. Πιτσιρίκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θανάσης Καλαμπόκας, πρόεδρος της εταιρείας INJEGOV ΕΠΕ και μέλος του Δ.Σ. της Διαχείρισης του ΒΙ.ΠΑ. Σχιστού, καταγγέλλει επίσης: «Υπάρχει θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας. Δεν γνωρίζουμε καν εάν έχει τηρηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Υπάρχει έντονη δυσοσμία. Υπάρχουν υγρά απόβλητα στον δρόμο. Μας έχουν πνίξει τα ποντίκια. Επιβαρύνεται άμεσα το περιβάλλον. Όταν έχει ζέστη κι άπνοια, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από την μπόχα. Αφήστε που, τις ώρες αιχμής από τα σκουπιδιάρικα, δεν μπορούν να περάσουν ούτε τα φορτηγά των επιχειρήσεών μας, για να δουλέψουμε».

Επιχειρηματίες της περιοχής καταγγέλλουν ότι η δυσωδία και τα απόβλητα δυσχεραίνουν το έργο τους και δηλώνουν απελπισμένοι, αφού ουδείς υπεύθυνος φαίνεται να ευαισθητοποιείται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης