Ξεκίνησε στις 05.00 το πρωί «η μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας», όπως χαρακτηρίζεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις η «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου και θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε τρεις θάλασσες, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμμετοχή 103 πλοίων. 

Στο τμήμα που αφορά στην άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο συμμετέχουν πέντε φρεγάτες, δύο υποβρύχια, δύο ναρκαλιευτικά, ένα αποβατικό πλοίο, ένα πλοίο υποστήριξης, τέσσερα νέου τύπου σκάφη της ακτοφυλακής και τρία πλοία με SAT, SAS (κομάντο).

Συνολικά συμμετέχουν 13 φρεγάτες, 9 κορβέτες, 16 καταδρομικά, 7 υποβρύχια, 7 ναρκαλιευτικά, 17 πλοία υποστήριξης, 14 σκάφη της ακτοφυλακής, 22 πλοία εξόδου και 1 πλοίο εκπαίδευσης.

Ο στρατός ξηράς θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τα πυροβόλα UMTAS και CIRIT. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΑΝΚΑ και ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡ. Η κορβέτα Μπουργκάζ Αντά θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μια τέτοια άσκηση. 

Βίντεο με την αναχώρηση του τουρκικού στόλου από τις βάσεις του:

 

 

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης