Την παροχή στοιχείων στην ελληνική Δικαιοσύνη από πλευράς της εταιρείας Siemens ζητούν με σημερινή τους επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά το ομώνυμο σκάνδαλο.

Με την ίδια επιστολή, ζητείται η άμεση σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης όσων διετέλεσαν υπουργοί, εμπλεκόμενοι με τις συμβάσεις Siemens την τελευταία εικοσαετία.

Εξάλλου, με δεύτερη επιστολή της, η επιτροπή ζητεί από τις δικαστικές αρχές συνδρομή για το άνοιγμα λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, φυσικών και νομικών και εταιρειών στο εξωτερικό, με τη συνεργασία και της Europol.

Τρίτη επιστολή της επιτροπής απευθύνεται προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα Ελλάδος, για την κίνηση του χρήματος και τον έλεγχο πράξεων περίπου 25 επιχειρηματιών και χρηματιστών, που εμπλέκονται στη διακίνηση χρήματος από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens.

Τέλος, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης επέκρινε τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ότι, ενημερώνοντας τον Μάιο του 2008, τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Siemens, Ρούντολφ Φίσερ, ότι ζητεί αντίγραφα των στοιχείων για τα δώρα προς τους πολιτικούς, ουσιαστικά «έδωσε το σήμα για να καταστραφούν τα επίμαχα στοιχεία».

Έγινε γνωστό ότι μέλη της επιτροπής θα εξετάσουν τους κ.κ. Σίκατσεκ (στη Γερμανία) και Κουτσενρόιτερ (στο Ντουμπάι), πρώην στελέχη της Siemens, ενω θα καταβληθεί προσπάθεια να καταστεί δυνατή και η εξέταση του Μ. Χριστοφοράκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης