Στον χώρο της μοτοσικλέτας, όσο κατατίθενται πατέντες τόσο πυροδοτούνται σενάρια που -πολύ συχνά- πραγματοποιούνται. Η περίπτωση του νέου κινητήρα της Honda θα μπορούσε να είναι μια εξ αυτών. 

Περί ενός νέου δικύλινδρου κινητήρα με διάταξη «V» ο λόγος, που μας έρχεται με τη μορφή πατέντας την οποία πρόσφατα κατέθεσε η Honda. Αυτό που λακωνικά μαρτυρά η εικόνα είναι ένας V κινητήρας ο οποίος πιθανότατα τοποθετείται στους μικρομεσαίους κυβισμούς. Το γεγονός μάλιστα ότι η μοτοσικλέτα που περιβάλλει τον κινητήρα στο σχέδιο της κατοχύρωσης δεν είναι και κάτι εντυπωσιακό μάς επιτρέπει να φανταστούμε μια εντελώς νέα προσθήκη στην γκάμα των Ιαπώνων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσέγγιση της μοτοσικλέτας θα είναι μάλλον ρετρό, με τις αυλακώσεις στις κεφαλές των κυλίνδρων να είναι μάλλον διακοσμητικές, καθώς το παρών δίνει και ένα ψυγείο. Στη σφαίρα του αγνώστου παραμένουν κυβισμός, ισχύς και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά, φουντώνοντας τα όποια πιθανά σενάρια. 

Οι δικύλινδροι σε διάταξη V κινητήρες άλλωστε αποτελούν ένα μεγάλο εμπορικό κομμάτι της ιστορίας των Ιαπώνων, όπως το Bros 650 και φυσικά το πρώτο Africa Twin. Βέβαια, αν σας ήρθαν ορέξεις για κάποιο νέο μικρό Africa Twin, μάλλον θα πρέπει να σας το χαλάσουμε, καθώς το μικρότερο τέκνο της Africa οικογένειας αναμένεται δικύλινδρο μεν, εν σειρά δε, αντικαθιστώντας εμπορικά το πάλαι ποτέ Transalp. Όπως και να έχει το πράγμα, ο καπνός υπάρχει, οπότε δεν μένει παρά να δούμε τι μορφή θα πάρει η φωτιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Visordown.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης