«Σήμερα κάνοντας μία στάση στην Πάρο για να περάσω άλλη μία μέρα από τις διακοπές μου, καθώς αύριο θα πάω και σε άλλα νησιά, κατέβηκα από το δωμάτιο που νοίκιασα και πήγα σε μία μικρή παραλία λίγο έξω από την Παροικιά. Καθώς κολυμπούσα έμεινα έκπληκτος, όταν είδα στην άκρη της παραλίας ανθρώπινα οστά να “στολίζουν” το … περιβάλλον!!!
Έφυγα όσο πιο γρήγορα γινόταν, είχα στην κυριολεξία ανατριχιάσει, και δεν είχα καμιά όρεξη να πάω αλλού. Ρωτώντας μετά τον υπεύθυνο των δωματίων, όπου είχα καταλύσει, μου απάντησε ότι πρόκειται για οστά κάποιων Γάλλων, τα οποία λόγω της κατάρρευσης του μνημείου, έχουν μείνει εκτεθειμένα.
Προς μεγάλη μου έκπληξη άκουσα ότι εδώ και μήνες παρακαλάνε τόσο τον Δήμο Πάρου όσο και το Λιμενικό Ταμείο του νησιού να κάνουν κάτι, αλλά εκείνοι όλο υποσχέσεις τους δίνουν, και επί της ουσίας τους έχουν γράψει κανονικά!!!
Ο υπεύθυνος των δωματίων μου είπε ότι τώρα έχουν προεκλογικό αγώνα και τρέχουν για ψήφους, όχι για σκελετούς!!! Ερωτώ τώρα εγώ… αν ήταν δικών τους ανθρώπων τα οστά θα τα είχαν αφήσει έτσι εκτεθειμένα; Και για να μην ξεχνιόμαστε όσοι θέλετε να πάτε για μπάνιο στη Πάρο κοιτάξτε για καλό και για κακό τις παραλίες γύρω – γύρω γιατί είναι πολύ πιθανό να δείτε και κανέναν σκελετό!!! Έλεος!!!».
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

