Τους τελευταίους μήνες, οι επενδύσεις έχουν παγώσει και κανείς δεν σκέφτεται, αλλά ούτε του περνά από το μυαλό, να ρίξει χρήματα στην αγορά. Αυτό τουλάχιστον αφορά το χώρο του αυτοκινήτου, που πλήττεται ανεπανόρθωτα. Εταιρίες – κολοσσοί προτιμούν την Τουρκία για τη δημιουργία εργοστασίων, ενώ για τους περισσότερους η Ελλάδα αποτελεί χώρα… κινδύνου για επενδύσεις.

Μέχρι το 2012

Παρ’ όλα αυτά, την απόφασή της να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων μέσω της Ελλάδος, ανακοίνωσε η JAC Motors, μία από τις μεγαλύτερες κρατικές αυτοκινητοβιομηχανίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο κυβερνήτης του Hefei, Sun Jinlong, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της JAC Motors, Yanan Zuo, και εικοσαμελή αντιπροσωπεία συζήτησαν με τους Έλληνες αντιπροσώπους του εργοστασίου, τη δημιουργία στη χώρα μας, μέχρι το 2012, κέντρου διανομής αυτοκινήτων και ανταλλακτικών για όλη την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και την Τουρκία.


Οι Δήμος και Σπύρος Γιαννόπουλος μαζί με τον κυβερνήτη του Hefei, Sun Jinlong, τον πρόεδρο της JAC Motors, Yanan Zuo, και συνεργάτες

Στο Θριάσιο η επένδυση

«Μιλάμε για μία τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία. Στόχος των Κινέζων είναι να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά και αυτό θα το κάνουν μέσα από την Ελλάδα. Η επένδυση που θα πραγματοποιήσουν, αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και το σημείο που θα κατασκευαστεί το κέντρο διανομής αυτοκίνητων και ανταλλακτικών θα είναι η περιοχή κοντά στο Θριάσιο νοσοκομείο, λόγω της στρατηγικής θέσης», δήλωσε στη zougla.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Dealmar, Δήμος Γιαννόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Η γκάμα των αυτοκινήτων που θα φέρουμε περιλαμβάνει οχήματα με κυβισμό από 999 έως 2.000 κ.εκ. με πολύ χαμηλό κόστος χρήσης».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει αποφασιστεί η πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση μοντέλου της Jac Motors, το ΑΟ, στην Ελλάδα για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Το ΑΟ είναι το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και θα έχει πολύ χαμηλό κόστος χρήσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης