Ως Μεσσία αντιμετώπιζαν οι καρκινοπαθείς τον κατηγορούμενο «ψευτογιατρό», όπως τόνισαν οι μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.   

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ένας από τους μάρτυρες, ο οποίος είχε δώσει πάνω από 52 χιλιάδες ευρώ στον «ψευτογιατρό», για να θεραπεύσει από τον καρκίνο τη σύζυγο και την κόρη του, ακολουθώντας την «εναλλακτική» αγωγή που τους σύστηνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν άντεξε μάλιστα ο μάρτυρας όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον κατηγορούμενο βλέποντάς τον να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα. «Βρομιάρη» του φώναξε, ενώ περιέγραψε όλα όσα τους συμβούλευε να κάνουν για έχουν τόσο η κόρη του όσο και η σύζυγός του «πλήρη ίαση».

Αρχικά, η κόρη του μάρτυρα διαγνώστηκε με καρκίνο και η οικογένεια συνάντησε για πρώτη φορά τον κατηγορούμενο, το καλοκαίρι του 2017, σε μοναστήρι στο Πήλιο.

«Έφτασε η σειρά μας. Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρης μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε «μην ακούτε τους γιατρούς, τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μια θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια». Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μια μαγνητική στο παιδί η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε “μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα”. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν “άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δεκέμβριο του 2017 η οικογένεια επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο σε ιδιωτική κλινική όπου πήρε 11.800 ευρώ σε επιταγές. «Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά λέγοντάς μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μια θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος τη διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα. Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε  ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα τής ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε “Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός”. Πάντα επικαλούνταν τα Θεία. Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 τού έδωσα άλλα 5.220 ευρώ».

Έναν χρόνο μετά, διαγνώστηκε με καρκίνο στο έντερο και η σύζυγος του μάρτυρα. Πήρε τηλέφωνο και το είπε στον «ψευτογιατρό» και εκείνος της έλεγε «μη φοβού, δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς ούτε τίποτα».

«Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες.

Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον ψευτογιατρό. Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μάς είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ».

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως τελικά διέκοψαν τη θεραπεία το 2020 όταν έμαθαν για τη σύλληψη του «ψευτογιατρού».

«Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά, αλλά επανήλθε σιγά-σιγά, ωστόσο χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του ψευτογιατρού σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε, είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου».

Ο μάρτυρας μάλιστα έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια από αυτά που τους είχε δώσει ο «ψευτογιατρός» για τη θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης