Στο πλαίσιο των Παιδικών Εργαστηρίων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το MegaronPlus, σε συνεργασία με το Centre Pompidou του Παρισιού, καλεί τους μικρούς τους φίλους να γνωρίσουν από κοντά και να πειραματιστούν με το έργο ενός σημαντικού καλλιτέχνη του 20ού αιώνα από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 23 Φεβρουαρίου 2011.

Η έκθεση-εργαστήρι με τίτλο «Ένα αλλιώτικο Τσίρκο!», μια παραγωγή του Service Programmation jeune public του Centre Pompidou, βασίζεται πάνω στο έργο του Alexander Calder (Αλεξάντερ Κάλντερ), εμπνευστή των «κινητικών γλυπτών» (mobiles) και δημιουργού του περίφημου «Τσίρκου Calder», του πρώτου σημαντικού έργου του, το οποίο τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό και αποτέλεσε την απαρχή του καλλιτεχνικού του ύφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τσίρκο μινιατούρα, του οποίου οι χαρακτήρες (ακροβάτες, κλόουν, ζώα κ.λπ.) –μικρά έργα τέχνης φτιαγμένα από κοινά υλικά όπως σύρμα, ξύλο και ύφασμα– αποτελούν τους πρωταγωνιστές μιας πρωτότυπης θεατρικής παράστασης με σκηνοθέτη και αφηγητή τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Στο εργαστήρι αυτό το «Τσίρκο» του Κάλντερ ξαναζωντανεύει, επιτρέποντας στους μικρούς του επισκέπτες να γίνουν οι δημιουργοί της δικής τους παράστασης. Μέσα από το παιχνίδι με τα διάφορα υλικά, τις φόρμες, τα χρώματα αλλά και το φως και τη σκιά, τα παιδιά γνωρίζουν από πρώτο χέρι το έργο του καλλιτέχνη και εξοικειώνονται με τις έννοιες της ισορροπίας, της φόρμας, της κίνησης και του χώρου.

14 Ιανουαρίου – 23 Φεβρουαρίου 2011
Φουαγιέ Ισογείου
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Δευτέρα – Παρασκευή: 17.00 – 18.30
Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30, 15.00 – 16.30, 17.00 – 18.30
Για κρατήσεις απευθύνεστε στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής από Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου. Τηλέφωνο: 210-7282333

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης