Ένας 34χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με δύο ομοεθνείς του εκβίαζε ένα 48χρονο επιχειρηματία, συνελήφθη στο Παγκράτι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Τον απειλούσαν ότι θα σκότωναν τον ίδιο και την οικογένειά του, εάν δεν τους έδινε το ποσό των 140.000 ευρώ. Όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα, οι τρεις εκβιαστές πραγματοποιούσαν «επισκέψεις» στα καταστήματα του επιχειρηματία και με την απειλή όπλου απαιτούσαν τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο δε δίστασαν να κόψουν τα σωληνάκια των φρένων στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του επιχειρηματία και να προκαλέσουν πυρκαγιά σε ένα από τα καταστήματά του.

Φοβούμενος για τη ζωή του, δέχτηκε να καταβάλλει το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ.  

Ωστόσο, είχε φροντίσει να καταγγείλει τον εκβιασμό στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον 34χρονο αλλοδαπό επʼ αυτοφώρω, την ώρα που λάμβανε τα προσημειωμένα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο συνεργοί του αναζητούνται, ενώ ο συλληφθείς, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εκβίασης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του εμπρησμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης