Εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της Νάπολι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα (26/5) στην πόλη για να γιορτάσουν το δεύτερο πρωτάθλημα Serie A του Συλλόγου μέσα σε τρία χρόνια, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε μια «θάλασσα» από τα μπλε χρώματα της ομάδας κατά τη διάρκεια της παρέλασης της ομάδας με ανοιχτό λεωφορείο.
— Out Of Context Napoli (@NoContextNapoli) May 26, 2025
Η πόλη της Νάπολης ξέσπασε σε πανηγυρισμούς το βράδυ της Παρασκευής (23/5), όταν η ομάδα «σφράγισε» το σκουντέτο με νίκη 2-0 εντός έδρας επί της Κάλιαρι, με χιλιάδες πυροτεχνήματα και ανεξέλεγκτη ευφορία, καθώς οι πανηγυρισμοί φώτιζαν το νυχτερινό ουρανό. Μετά την εκπληκτική γιορτή που έλαβε χώρα εκείνο το βράδυ στην πλατεία Πλεμπισίτο, το πάρτι συνεχίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (26/05), καθώς πλοίο που μετέφερε την ομάδα και το τρόπαιο έδεσε στο λιμάνι της Νάπολης, όπου δύο ανοιχτά λεωφορεία περίμεναν για να μεταφέρουν τους πρωταθλητές σε μια θριαμβευτική διαδρομή μέσα στην πόλη, όπου έλαβε χώρα η μεγαλειώδης παρέλαση της Νάπολι για τον 4ο τίτλο της ιστορίας της, πριν επιστρέψουν στο πλοίο για να συνεχιστούν οι εορτασμοί ως αργά τη νύχτα.
VIDEO – Napoli, 4’ Scudetto pic.twitter.com/jwCJfxehtf
— Napoli Magazine (@napolimagazine) May 26, 2025
VIDEO – Napoli, 4’ Scudetto pic.twitter.com/THNkIn0Ziv
— Napoli Magazine (@napolimagazine) May 26, 2025
Μετά την κατάκτηση του τίτλου πριν από δύο χρόνια, ο σύλλογος δεν είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει παρέλαση με ανοιχτό λεωφορείο, όμως αυτή τη φορά υπολογίζεται πως βγήκαν στους δρόμους ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
We did it AG4IN!
Live scenes! #ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/TYElPGO0KL
— SSC Napoli Kenya🇰🇪 (@SSCNapoliKE) May 26, 2025
#ForzaNapoliSempre 🎥 SSC Napoli pic.twitter.com/aykH221iU8
— Kakha Dgebuadze (@ka_dge) May 26, 2025
Για τον πρώτο σκόρερ της Νάπολι στη Serie A, Ρομέλου Λουκάκου, οι πανηγυρισμοί είχαν έντονο συναισθηματικό φορτίο, καθώς κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημά του, έχοντας σηκώσει το τρόπαιο και με την Ίντερ το 2021.
«Πάρα πολλά συναισθήματα, κάναμε εξαιρετική δουλειά και είμαι χαρούμενος για όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και για εμάς, την ομάδα, το σύλλογο και τον προπονητή. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και αξίζαμε αυτή την επιτυχία», δήλωσε ο Βέλγος επιθετικός στη Rai μιλώντας live μέσα απ’ το λεωφορείο.
Le sigarette😱😱 pic.twitter.com/NC4VLeKtBL
— McFedericay🩵Ag4in🇮🇹🏆 (@Rrahmanerica) May 26, 2025
Ο μέσος της Νάπολι, Στάνισλαβ Λομπότκα, επίσης απόλαυσε την ατμόσφαιρα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να γιορτάσω με αυτούς τους οπαδούς, για μένα είναι τόσο εντυπωσιακοί όσο και η πόλη και η ομάδα. Αυτή είναι η Νάπολι», είπε.
Ο Κόντε πανηγυρίζει τον θρίαμβο της Νάπολι εν μέσω φημών αποχώρησης
Ο Αντόνιο Κόντε υπογράμμισε τη σημασία της κατάκτησης του τίτλου από τη Νάπολι, καθώς πανηγύρισε μαζί με την ομάδα τη Δευτέρα (26/5), αποφεύγοντας να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν να αποχωρεί από τον σύλλογο.
Ο Ιταλός τεχνικός κράτησε κλειστά τα… χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης κι αντ’ αυτού εξήρε την πόλη της Νάπολης, βλέποντας εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους να συγκεντρώνονται για να αποθεώσουν την ομάδα.
«Δουλεύουμε για να πετύχουμε κάτι σημαντικό και να προσφέρουμε αυτές τις συγκινήσεις πρώτα σε εμάς, αλλά πάνω απ’ όλα στους φιλάθλους. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος, το να πανηγυρίζεις το σκουντέτο στη Νάπολι είναι κάτι το εξαιρετικό», δήλωσε ο Κόντε στη Rai από την κορυφή του πούλμαν που διέσχιζε την πόλη μέσα σε αποθέωση.
«Είναι μια πόλη που σου δίνει τα πάντα, αλλά απαιτεί και πολλά σε αντάλλαγμα. Νομίζω ότι τους δώσαμε ό,τι είχαμε και σήμερα μας το ανταποδίδουν με αυτή την απίστευτη αγάπη. Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις τι σημαίνει. Είναι δύσκολο να μην δημιουργήσεις έναν ιδιαίτερο δεσμό με αυτή την πόλη, είναι γεμάτη πάθος και ενθουσιασμό».
Ο Κόντε εξήρε επίσης την αντίπαλο για τον τίτλο, Ίντερ, καθώς η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι προετοιμάζεται για τον τελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν το Σάββατο (31/5).
«Τιμή σε αυτούς που κατέκτησαν το πρωτάθλημα, αλλά και στην Ίντερ, γιατί κερδίσαμε μία σπουδαία ομάδα που έκανε εξαιρετική σεζόν και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Champions League. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία σ’ αυτό που πετύχαμε».
Ο πρώτος σκόρερ της Νάπολι στο πρωτάθλημα, Ρομέλου Λουκάκου, ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά το τι θέλει για τον Κόντε την επόμενη σεζόν. «Θα κάνω τα πάντα για να τον κρατήσω εδώ. Μιλάμε συνεχώς, του είπα να μείνει», δήλωσε ο θηριώδης Βέλγος φορ.
Σε επικοινωνία με τη Γιουνάιτεντ η Νάπολι για την απόκτηση του Γκαρνάτσο
Το ενδιαφέρον της Νάπολι για τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο είναι εδώ και μήνες γνωστό, με τους «παρτενοπέι» να βρίσκονται από το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι κοντά στον Αργεντινό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Τελικά η μετακίνηση του δεν πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, φαίνεται όμως πως ο Ντε Λαουρέντις επιστρέφει δυναμικά για την περίπτωσή του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη Γηραιά Αλβιόνα, η Νάπολι είναι έτοιμη να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» με σκοπό να έρθουν σε συμφωνία για την παραχώρηση του 20χρονου μεσοεπιθετικού.
Φέτος ο Γκαρνάτσο δεν ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ειδικά από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Ρούμπεν Αμορίμ, με τον Αργεντινό να έχει έντονα παράπονα, τα οποία μάλιστα δεν δίστασε να τα εκφράσει και δημόσια. Όπως όλα δείχνουν, ο Γκαρνάτσο θα αποχωρήσει από το Μάντσεστερ, με τη Νάπολι να είναι ένας πολύ πιθανός προορισμός.


