Eκτροχιασμός δύο τρένων υψηλής ταχύτητας σημειώθηκε στην Κόρδοβα Ισπανίας αργά το απόγευμα της Κυριακής, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άτομα και να υπάρξουν πολλοί τραυματίες.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο και βοηθούν στη διάσωση των εγκλωβισμένων επιβατών. Περίπου 300 άτομα επέβαιναν στα τρένα. Τουλάχιστον 21 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από τη σύγκρουση των δύο τρένων, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 100 με τους 25 να είναι σοβαρά, σύμφωνα με το Reuters.

Στο δυστύχημα ενεπλάκη τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μάλαγα με προορισμό τον κεντρικό σταθμό Ατότσα στη Μαδρίτη. Μόλις 10 λεπτά μετά την έναρξη του ταξιδιού, όταν βρισκόταν στο Ανταμούθ, ο συρμός για τη Μαδρίτη από άγνωστη αιτία χτύπησε δύο βαγόνια συρμού με προορισμό την Ουέλβα, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τα δύο τρένα. Στα τρένα επέβαιναν συνολικά 317 άνθρωποι, αναφέρει η El Pais.

Η σύγκρουση «έμοιαζε με σεισμό»

Δημοσιογράφος της δημόσιας ραδιοφωνίας RNE, ο οποίος επέβαινε σε μία από τις αμαξοστοιχίες, δήλωσε ότι η σύγκρουση «έμοιαζε με σεισμό». Όπως ανέφερε, επιβάτες χρησιμοποίησαν σφυριά έκτακτης ανάγκης για να σπάσουν τα παράθυρα των βαγονιών και να απεγκλωβιστούν.

Σάντσεθ: «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή»

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. «Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούμε το δυστύχημα μεταξύ δύο τρένων υψηλής ταχύτητας που εκτροχιάστηκαν στο Adamuz (Κόρδοβα). Η κυβέρνηση συνεργάζεται με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τους επιβάτες», δήλωσε, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μακρόν: «Η Γαλλία είναι στο πλευρό σας»

«Μια σιδηροδρομική τραγωδία πλήττει την Ανδαλουσία. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και όλο τον ισπανικό λαό. Η Γαλλία είναι στο πλευρό σας», έγραψε σε ανάρτησή του, στα γαλλικά και στα ισπανικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης