Μπροστά σε μια απρόσμενη εικόνα βρέθηκαν το μεσημέρι της 1ης Φεβρουαρίου 2026, τρεις κάτοικοι της Ιεράπετρας, όταν κατά τη διάρκεια περιπάτου τους σε παραλία της περιοχής, εντόπισαν ένα ύποπτο δέμα να επιπλέει στη θάλασσα.
Οι πολίτες ανέσυραν το δέμα στην ακτή και μόλις το άνοιξαν, διαπίστωσαν ότι περιείχε σακουλάκια με λευκή σκόνη. Χωρίς να γνωρίζουν την ακριβή φύση της ουσίας, ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το δέμα ήταν αεροστεγώς κλεισμένο, γεγονός που εξηγεί πώς παρέμεινε άθικτο παρά τους ισχυρούς νοτιάδες που επικρατούσαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., η λευκή σκόνη φέρεται να είναι κοκαΐνη, συνολικού βάρους περίπου ενός κιλού. Την οριστική απάντηση ωστόσο θα δώσουν οι αναλύσεις του Χημείου του Κράτους, όπου θα αποσταλεί το υλικό.
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το δέμα να πετάχτηκε στη θάλασσα από διακινητές, που φοβήθηκαν επικείμενο έλεγχο και σύλληψη. Παράλληλα, το πακέτο θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα για περαιτέρω έρευνα, με στόχο τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού.
