Άδεια από τη… σημαία φαίνεται ότι ζήτησε μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να παρατείνει τις διακοπές του Πάσχα, εν όψει και του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, αφήνοντας τις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς προσωπικό και τους πολίτες να υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Κατεβασμένα στόρια σε γκισέ εφοριών, υπάλληλοι με το σταγονόμετρο, αλλά και κόσμος που ψάχνει να βρει τον περιβόητο «υπεύθυνο», για να διεκπεραιώσει τις εργασίες του, συνθέτουν το σκηνικό της εβδομάδας που διανύουμε στο σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της οποίας επιτρέπεται να λείπει έως και το 50% του υπαλληλικού προσωπικού στις υπηρεσίες αυτές κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ωστόσο, από τα στοιχεία του ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η zougla.gr, προκύπτει ότι η εγκύκλιος παραβιάζεται κατάφωρα, αφού ποσοστό υπαλλήλων πολύ μεγαλύτερο του 50% επέλεξε να αφεθεί στη… ραστώνη των διακοπών και να επιστρέψει – Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος – στην εργασία από τη Δευτέρα του Θωμά.

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα της zougla.gr στις Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων και Κυψέλης, αλλά και στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας

                                                       

(κάμερα: Άβικ Δαλακιάν)

Ήδη σε αρκετές εφορίες άρχισαν να δημιουργούνται σημαντικές ουρές, με τις φωνές και τα νεύρα να χτυπούν «κόκκινο».

Παράλληλα, το πρόβλημα οξύνεται και από τις ελλείψεις έμψυχου δυναμικού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς, όταν κάποιος υπάλληλος συνταξιοδοτείται, δύσκολα αναπληρώνεται.

Όπως δήλωσε στη zougla.gr o επόπτης ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου, Παναγιώτης Παυλάκος, υπάρχουν τμήματα της εφορίας, όπως για παράδειγμα το Τμήμα Εισοδήματος, που δεν διαθέτουν προϊστάμενο.

Η κατάσταση μόνον ως τραγελαφική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού πολλές φορές ο αρχαιότερος τη τάξει υπάλληλος αναγκάζεται να εκτελέσει χρέη τμηματάρχη σε άλλη υπηρεσία εντός της Δ.Ο.Υ., αναλαμβάνοντας καθ’ υπέρβαση αρμοδιότητες και ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένας υπάλληλος να εργάζεται για τρεις, προκειμένου να διατηρηθεί ένα σταθερό βήμα στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων της εφορίας, αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο έχουν πλέον τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία καλούνται να λάβουν μέτρα, έτσι ώστε  να σταματήσει, επιτέλους, το θλιβερό φαινόμενο της εργασιακής «κοπάνας», που δείχνει την… άλλη πλευρά της Δημόσιας Διοίκησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης