Με μία αυστηρή προειδοποίηση – επίπληξη η αμερικανική εταιρεία Google, που είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους πως απέσυρε αναρτήσεις του blog «Troktiko», οι οποίες παράνομα είχαν αναρτηθεί, από την πλατφόρμα της.

Πιο συγκεκριμένα, η Google «κατέβασε» όλες τις παράνομες αναρτήσεις που αφορούσαν στην υποκλοπή του περιεχομένου της εφημερίδας το «VETO» και παρουσιάζονταν σε μορφή PDF. Η Google αντελήφθη πως η ενέργεια αυτή εμπεριέχει δολιότητα, αφού αποσκοπούσε στην μείωση της κυκλοφορίας της εφημερίδας. Είναι χαρακτηριστικό δε το σλόγκαν του blog «troktiko», το οποίο προέτρεπε τους χρήστες του Διαδικτύου και το κοινό γενικότερα να αναγνώσουν την εφημερίδα από την ιστοσελίδα του και ότι δεν χρειάζεται να την αγοράσουν.

Η Google με την ενέργειά της επιβεβαιώνει την δολιότητα της τακτικής του συγκεκριμένου ιστότοπου. Ζητά, μάλιστα, να ενημερώνεται τακτικά για το εάν θα επιχειρηθεί εκ νέου να δημοσιοποιηθούν μέσω του ίδιου blog οι ίδιες παράνομες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο. Επισημαίνεται πως, για να αναγκαστεί η αμερικανική εταιρεία να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια, όταν μάλιστα υπόκειται στον αμερικανικό νόμο περί λειτουργίας των blogs στο Διαδίκτυο (που είναι υπέρ του δέοντος ελαστικός και μέχρι υπερβολής φιλελεύθερης φιλοσοφίας), θα πρέπει να αντελήφθη την καραμπινάτη παρανομία την οποία έστησε ο διαχειριστής – συντονιστής του «Troktikou».

Το πρωτότυπο κείμενο της εταιρείας Google:

Η μετάφραση του κειμένου:

Και νέος κύκλος ψεύδους

Δεν πρόλαβε να ανασάνει από την τιμωρία που του επέβαλε η Google, και ο Σωκράτης Γκιόλιας, διαχειριστής του εν λόγω blog, επανέρχεται με νέες αναρτήσεις που αυτή την φορά αφορούν στην εκδίκαση της υπόθεσης κατασυκοφάντησης από το «Troktiko» του στελέχους της ηλεκτρονικής εφημερίδας «zougla.gr» και της εφημερίδας το «VETO». Ο Σωκράτης Γκιόλιας, με σημερινή του ανάρτηση και με την τακτική του «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», καταγγέλλει τάχα τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι τον σέρνει στα δικαστήρια.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ψεύδεται και πάλι, αφού γνωρίζει ότι η δίκη αυτή με την διαδικασία του αυτόφωρου, καθώς και η σύλληψή του το προπερασμένο Σάββατο, οφείλεται στην μήνυση που κατέθεσε ο κ. Γιώργος Ψαρράς μετά από ανάρτηση του «Troktikou», η οποία ψευδώς ανέφερε ότι είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Telepassport» η οποία χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για την διακίνηση «μαύρων κονδυλίων» για λογαριασμό της «SIEMENS».

Ο συγκεκριμένος Γιώργος Ψαρράς ουδέποτε υπήρξε στέλεχος της εν λόγω εταιρείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης