Επίσημη συνάντηση με τον επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους (CNRDRE), Amadou Sanogo, είχε τη Δευτέρα ο μεταβατικός πρόεδρος του Μάλι.

Όπως μετέδωσε το euronews, ο Dioncounda Traore, πρόεδρος της Βουλής και υπουργός Εσωτερικών μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, είχε επαφές με στελέχη της CNRDRE προκειμένου να συζητήσουν για την «επόμενη» ημέρα στην αφρικανική χώρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα, Μπαμάκο, στη σκιά της πρόσφατης παραίτησης του απερχόμενου προέδρου, Amadou Toumani Toure και την απελευθέρωση επτά Αλγερινών αξιωματούχων που είχαν απαχθεί από αγνώστους στο βόρειο τμήμα του Μάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (Ecowas) προχώρησε την Κυριακή στην άρση των οικονομικών κυρώσεων οι οποίες είχαν επιβληθεί στο αφρικανικό κράτος μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μια προσπάθεια των γειτονικών κρατών να αντιστρέψουν τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί μετά τις νίκες των Τουαρέγκ στο βόρειο τμήμα της χώρας και την ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους από το Εθνικό Κίνημα Απελευθέρωσης του Αζαουάντ (MLNA).

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Παραιτήθηκε και επίσημα ο ανατραπείς πρόεδρος του Μάλι, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2012, 23:00
Μάλι: Ελεύθεροι οι απαχθέντες Αλγερινοί διπλωμάτες, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2012, 19:16
Άρση των κυρώσεων στο Μάλι, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2012, 12:45
Μεταβίβαση εξουσίας και αμνηστία στο Μάλι, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2012, 03:12

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης