Θεσμικό ρόλο στην επιχορήγηση των ελληνικών κομμάτων διεκδικεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, μέσω δηλώσεων των δικηγόρων του. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ντώϋτσε Βέλλε» ο ποινικολόγος και συνήγορος του Χριστοφοράκου, κ. Πέτερ, δηλώνει ευθαρσώς πως ο πελάτης του προέβη σε δωρεές προς τα κόμματα, όπως συμβαίνει και επίσημα στην Γερμανία.

«Θα ήταν τερατώδες να εκδοθεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στην Ελλάδα, όπου κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη» συνεχίζει ο κ. Πέτερ, αμφισβητώντας την δικονομική ορολογία που χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου ο πελάτης του εμφανίζεται, από μάρτυρας, ως κατηγορούμενος. Επίσης, θέτει θέμα παραγραφής, και πέραν του γεγονότος επικαλείται και το ότι ο Χριστοφοράκος είναι Γερμανός πολίτης. Οι συνήγοροι του Χριστοφοράκου επικαλούνται και τον κίνδυνο για τη ζωή του πελάτη τους αν «ανοίξει το στόμα του», όπως λέγουν χαρακτηριστικά και ομιλούν για δεκάδες εμπλεκομένων Ελλήνων πολιτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι προφανές πως η υπερασπιστική γραμμή που στήνουν μεθοδικά οι συνήγοροι του Χριστοφοράκου αρθρώνεται πίσω από τρείς άξονες: α) ο Χριστοφοράκος προέβη σε δωρεές προς τα κόμματα και δεν δωροδόκησε πρόσωπα, β) υπάρχουν σοβαρές παρατυπίες στα συνοδευτικά έγγραφα του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, και γ) υπάρχει ζήτημα παραγραφής των αδικημάτων.

Είναι επίσης άξιον απορίας πως, αν τα πράγματα είναι τόσο απλά, τότε γιατί ο Χριστοφοράκος δεν παραδόθηκε ευθύς εξ αρχής στις γερμανικές Αρχές; Σχολιαστές επισημαίνουν πως πολλά ζητήματα που είναι αυτονόητα για τους δικηγόρους είναι ακόμη ανοικτά. Για τον λόγο αυτό υπάρχει ανησυχία στο στρατόπεδο Χριστοφοράκου. Επίσης επισημαίνεται πώς δεν υφίσταται ακόμη κατηγορητήριο για το σκέλος του σκανδάλου που ακούει στο όνομα «C4I», του συστήματος ασφαλείας, δηλαδή, που προμηθεύτηκε χωρίς τελικά να το παραλάβει το τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μόναχο μεταβαίνουν Ζαγοριανός και Παντιώρας

Για το Μόναχο θα αναχωρήσουν τις επόμενες ώρες ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ευάγγελος Παντιώρας προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία παράδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην χώρα μας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί θα μεταβούν στο Μόναχο, μετά από αίτημα του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, που ενέκρινε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος συνελήφθη στις 6:40 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) σε βίλα φίλων του στην πόλη Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας και οδηγήθηκε στις φυλακές του Μονάχου, όπου κρατείται μέχρι τώρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης