Η κατηγoρούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους της 29χρονη από τον Σταυρό Ημαθίας στο φράγμα του Αλιάκμονα έχει διαγνωσθεί ότι πάσχει αποδεδειγμένα από ψυχικό νόσημα και ότι έχει ανάγκη ψυχιατρικής αρωγής, καθώς έχει επανειλημμένα νοσηλευτεί στο παρελθόν με εισαγγελική παραγγελία σε Ψυχιατρική Κλινική.

Θα έπρεπε έγκαιρα με αίτηση της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βέροιας ή συγγενούς καθώς γνώριζε το συγγενικό περιβάλλον της την ψυχική υγεία της λόγω της υπότροπης συμπεριφοράς της να ζητηθεί από το Πρωτ. Βέροιας (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας) η αφαίρεση της γονικής μέριμνας και επιμέλειας από αυτήν ώστε να προστατευτεί αποτελεσματικά η ζωή του ανήλικου παιδιού ενόψει της δεδομένης ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας της ως μητέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι αναμφισβήτητα άτομο μειωμένου ελαττωμένου καταλογισμού και θα ερευνηθεί περαιτέρω η ανθρωποκτόνος πρόθεση της. Μετά την απολογία της θα έπρεπε να διαταχθεί αμέσως μετά την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρικό κατάστημα.

Πρόκειται για μια τραγωδία που αναδεικνύει την ευθύνη και ολιγωρία της πολιτείας που οδήγησε την 29χρονη στο φριχτό έγκλημα. Κακώς παράνομα τα ΜΜΕ δείχνουν το πρόσωπο της προσωρινά κρατούμενης κατηγορούμενης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης