Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Stephane Peterhansel είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Ράλι Dakar. Ο Γάλλος οδηγός της Mini τερμάτισε“Καμία νίκη δεν είναι εύκολη”, αυτό τα λέει όλα… στην 3η θέση της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα και εξασφάλισε την νίκη. Ο “Mr Dakar” είχε τον έλεγχο όλη την εβδομάδα στη Γενική Κατάταξη και διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας από τον μεγάλο του αντίπαλο, Nasser Al-Attiyah.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Peterhansel τόνισε μεταξύ άλλων μετά τον αγώνα ότι: “Δεν υπάρχουν εύκολες νίκες στο Dakar. Ίσως αυτό να φάνηκε εύκολο από έξω, αλλά δεν ήταν εύκολο να ελέγξεις τη διαφορά κάθε μέρα από τον Nasser”. Αυτή ήταν η 14η νίκη του Γάλλου στον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου και μάλιστα γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια από τότε που κέρδισε πρώτη φορά τον αγώνα.

Υποσχέθηκε να επιστρέψει πιο δυνατός του χρόνου ο Al-Attiyah

Στη δεύτερη θέση της Γενικής τερμάτισε ο Nasser Al-Attiyah με το αυτοκίνητο της Toyota. Ο οδηγός από το Κατάρ έκανε ότι μπορούσε για να μειώσει τη διαφορά από τον Peterhansel και να πάρει τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Al-Attiyah πάντως δήλωσε πως του χρόνου θα επιστρέψει πιο δυνατός. Την τελευταία θέση του βάθρου έκλεισε ο Carlos Sainz με το δεύτερο Mini ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι 100% ικανοποιημένος, αλλά το βάθρο είναι σημαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“1-2” τα Honda, στο βάθρο η KTM

Στις μοτοσικλέτες, μεγάλος νικητής του φετινού Dakar ήταν ο Kevin Benavides με Honda. Ο Αργεντινός ήταν Πρώτος Νοτιοαμερικανός που κερδίζει το Dakarπολύ γρήγορος στο πρώτο κομμάτι της τελευταίας ειδικής και δεν άφησε κανένα περιθώριο τόσο στον teammate του Ricky Brabec όσο και στον Sam Sunderland με την KTM να αντιδράσουν. O Benavides έγινε ο πρώτος αναβάτης από την Νότια Αμερική που κατακτά το Dakar. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο περσινός νικητής Ricky Brabec ο οποίος κέρδισε και την πρώτη ειδική. Η Honda λοιπόν κατάφερε να κάνει το “1-2” στο φετινό Dakar πραγματοποιώντας ακόμα μια πολύ δυνατή εμφάνιση στον αγώνα.

Μεγάλη νίκη για τον Benavides, στη 2η θέση ο Brabec

Ο Sam Sunderland με την KTM ανέβηκε στην τελευταία θέση του βάθρου χωρίς να μπορέσει να παλέψει για τη νίκη στο τέλος. Πίσω του ήταν ο Daniel Sanders επίσης με KTM, ενώ στην εξάδα της τελικής κατάταξης βρέθηκαν οι Howes με KTM και Santolinο με Sherco.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης