Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια από τις σημαντικότερες ιστορίες στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό φτάνει στο τέλος της. Η Yamaha H Yamaha είναι η μοναδική φίρμα που έχει λάβει μέρος και στα 43 Dakar που έχουν πραγματοποιηθεί.ανακοίνωσε πως τραβάει την πρίζα στην αγωνιστική της εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country Rally και στο περίφημο Rally Dakar. Η Ιαπωνική φίρμα έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με το Dakar καθώς είναι το μοναδικό εργοστάσιο που έχει λάβει μέρος και στα 43 Rally Dakar από το 1979 μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία της Yamaha στο Dakar αρχίζει παράλληλα με την έναρξη του διάσημου αγώνα καθώς το 1979 ο Cyril Neveu γίνεται ο πρώτος νικητής του Ράλι με μια Yamaha XT500. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1990 όταν οι Stephane Peterhansel και Edie Orioli χάρισαν έξι ακόμα νίκες στο εργοστάσιο με τις YZE 750T και YZE 850T.

Οι Van Beveren. Short και Branch μένουν χωρίς ομάδα το 2022.

Η Yamaha θα ρίξει το βάρος της στο Tenere 700 στην κατηγορία των Rally Raid

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πράγματα ωστόσο αλλάζουν και η Yamaha από το 1998 μέχρι σήμερα δεν έχει να επιδείξει κάποια νίκη Τα τελευταία χρόνια οι KTM και Honda έχουν πάρει τα ηνία στο Dakar.στον κορυφαίο αγώνα του κόσμου. Το 2022 ήταν μια από τις καλές χρονιές για την Yamaha στο Dakar καθώς ο Adrien Van Beveren οδήγησε τον αγώνα για αρκετές ημέρες πριν υποχωρήσει τελικά στην 4η θέση. Τα μέτρια αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις διαφορετικές πλέον προτεραιότητες της εταιρείας ανάγκασαν την Yamaha να εγκαταλείψει το Dakar στον τομέα των μοτοσικλετών.

Ο CEO της Yamaha Motor Europe, Eric De Seynes, πάντως τόνισε ότι η Yamaha θα συνεχίσει να στηρίζει τις ομάδες τις στις τετράτροχες κατηγορίες SSV και buggy στο Rally Dakar. Παράλληλα, θα στρέψει την προσοχή της στην εξέλιξη του Tenere 700 προκειμένου να μείνει κοντά σε αυτό που ζητάνε οι πελάτες της στην αναζήτηση της περιπέτειας χωρίς συμβιβασμούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρουσίασε πριν μερικές ημέρες την έκδοση World Raid του Tenere 700 το οποίο είναι προσανατολισμένο στο ταξίδι και την περιπέτεια.

Βίντεο της Yamaha από το φετινό Dakar.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha στηρίζει το Mountain Legends 2022

Ανοίγει νέους ορίζοντες το Yamaha Tenere 700 World Raid

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα το πρώτο Yamaha R7

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης