Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα από τα πιο περίεργα ατυχήματα είχαμε λίγο πριν ξεκινήσει το ιταλικό Grand Prix στη μεγάλη κατηγορία Το πίσω μέρος της Ducati του Zarco ήταν  “πληγωμένο”.MotoGP. Στο τέλος του γύρου προθέρμανσης, βγαίνοντας στην ευθεία εκκίνησης, οι μοτοσικλέτες ήταν έτοιμες να στηθούν στη σχάρα εκκίνησης για να ξεκινήσουν τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναβάτης της Ducati, Johann Zarco, βγήκε στην ευθεία με την Pramac Ducati και προσπάθησε να κρατήσει τα ελαστικά του ζεστά φρενάροντας και επιταχύνοντας απότομα, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι αναβάτες πριν την εκκίνηση. Ο Bastianini παρ΄ όλα αυτά δεν υπολόγισε καλά με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη πάνω στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του Zarco καταλήγοντας στην άσφαλτο.

Ο rookie, Enea Bastianini χαρακτήρισε τρελό το συμβάν με τον Zarco.

Ήταν αδύνατον να αποφύγω τη σύγκρουση, είπε ο Bastianini

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα του Bastianini καταστράφηκε και ο νεαρός Ιταλός δεν κατάφερε να πάρει εκκίνηση στον Τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ο Bastianini.αγώνα. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν κάποιον, ωστόσο η σύγκρουση ήταν σφοδρή αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο Zarco, ο οποίος τερμάτισε τελικά στην 4η θέση στο Mugello, πίστεψε ότι η μοτοσικλέτα του είχε ζημιά. «Ο Bastianini έπεσε πάνω μου πριν την έναρξη του αγώνα. Βγαίνοντας από την τελευταία στροφή όλοι επιταχύνουμε και επιβραδύνουμε για να διατηρήσουμε τα ελαστικά ζεστά. Το σημαντικό είναι ότι δεν τραυματίστηκε, αλλά σκέφτηκα ότι η μοτοσικλέτα μου είχε ζημιά. Κοίταξα πίσω και είδα ότι ήταν εντάξει και έτσι ξεκίνησα τον αγώνα» είπε ο Γάλλος.

Δείτε πώς έγινε το ατύχημα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ιταλίας: Άπιαστος ο Quartararo κέρδισε εύκολα στο Mugello

Moto3: Τρομακτική πτώση του 19χρονου Τζέισον Ντουπασκιέ στο Μουτζέλο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης