Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Σε μια μεγάλη μάχη από τα παλιά εξελίχθηκε ο αγώνας της Jerez για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρώτη νίκη και πρώτο βάθρο για τον Bagnaia φέτος.MotoGP. Οι Pecco Bagnaia και Fabio Quartararo τα έδωσαν όλα για την επικράτηση στην Ισπανία, αλλά ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ήταν εκείνος ο οποίος γεύτηκε τη χαρά της νίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bagnaia ξεκίνησε δυνατά από την pole position και προσπάθησε να ξεφύγει στην κορυφή ελέγχοντας τον αγώνα. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δέχτηκε την επίθεση του Quartararo ωστόσο άντεξε και έφτασε στη νίκη.

 

 

Πρώτος στη βαθμολογία ο Quartararo

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Fabio Quartararo με την Yamaha έπειτα από έναν εξαιρετικό αγώνα. Ο Με την 3η θέση του Espargaro η Aprilia χάνει πλέον το πλεονέκτημα απεριόριστων δοκιμών και κινητήρων.Γάλλος έκανε ότι μπορούσε για να πάρει τη νίκη στην Ισπανία, αλλά έπεσε πάνω σε έναν αλάνθαστο Bagnaia ο οποίος του στέρησε τη νίκη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro με την Aprilia. Ο Ισπανός ήταν για μια ακόμα φορά πολύ δυνατός στη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να αντισταθεί στον Marc Marquez φτάνοντας τελικά στην 3η θέση.

Εξαιρετικά ανταγωνιστικός ήταν ο Marc Marquez ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση με την Repsol Honda, αφήνοντας πίσω τους Jack Miller με Ducati και Joan Mir με Suzuki. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Nakagami, Bastianini, Bezzecchi και Binder, ενώ πτώσεις σημείωσαν οι Bradl, Zarco, Darryn Binder και Jorge Martin.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες στην πίστα Le Mans της Γαλλίας.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Ο Aleix Espargaro για τρίτη φορά φέτος ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης