Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πέρασαν κιόλας δύο εβδομάδες από το προηγούμενο ραντεβού του MotoGP στο Le Mans της Γαλλίας και το Στο «σπίτι» των Ducati και Aprilia ο 8ος γύρος του Πρωταθλήματοςπρωτάθλημα μπαίνει στην πιο «καυτή» φάση του. Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην Ιταλία και την πανέμορφη πίστα του Mugello που βρίσκεται στους λόφους της Τοσκάνης, κοντά στη Φλωρεντία. Το Mugello είναι το «σπίτι» των Ιταλών, με τις Ducati, Aprilia και όλων των Ιταλών αναβατών να έχουν μεγάλο κίνητρο να διαπρέψουν μέσα στην πατρίδα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φετινός αγώνας στο Mugello έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς θα είναι ο πρώτος έπειτα από 26 χρόνια που θα πραγματοποιηθεί χωρίς τον Valentino Rossi. Ο Ιταλός προσέλκυε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην πίστα κάθε χρόνο και φέτος θα είναι αισθητή η απουσία του. Παρόλα αυτά, ο κόσμος είναι βέβαιο ότι θα κατακλύσει τους λόφους της πίστας υποστηρίζοντας τους Ιταλούς και όχι μόνο, αναβάτες.

Αντέχει στην κορυφή ο Quartararo, αλλά για πόσο ακόμα;

Στα νέα των ημερών που μεσολάβησαν από τη Γαλλία μέχρι την Ιταλία, ίσως το σημαντικότερο ήταν η Οι φήμες και τα μεταγραφικά σενάρια οργιάζουν τις τελευταίες εβδομάδες.ματαίωση του Grand Prix της Φινλανδίας. Η πίστα του KymiRing δεν είναι έτοιμη όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις και σε συνδυασμό με τις ταραχές στην Ουκρανία οι άνθρωποι της Dorna αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στη διεξαγωγή του αγώνα. Τα υπόλοιπα νέα αφορούν τις μεταγραφές οι οποίες… δεν έχουν γίνει ακόμα. Όλες οι ομάδες τηρούν στάση αναμονής με τις φήμες να παίρνουν και να δίνουν για αναβάτες και εργοστάσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο αγαπημένο σενάριο του Τύπου είναι ότι η Aprilia θα αναλάβει τη θέση της Suzuki η οποία αποχωρεί στο τέλος του 2022, δημιουργώντας δορυφορική ομάδα με την στήριξη της ομάδας RNF. Αν φύγει η ομάδα της RNF από την Yamaha τότε είναι πολύ πιθανό η Mooney VR46 του Valentino Rossi να αναλάβει το ρόλο της δορυφορικής ομάδας της Yamaha, με τον Ιταλό αναβάτη να επιστρέφει στην αγαπημένη του μάρκα. Στο Mugello δεν αναμένουμε ηχηρές ανακοινώσεις, αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε κάτι πικάντικο.

Τις περισσότερες νίκες έχει φέτος ο Bastianini.

Προβλέψεις για το Mugello

Κοιτάζοντας την πίστα του Mugello με την τεράστια ευθεία εκκίνησης/τερματισμού θα έλεγε κανείς με Πρώτος στη βαθμολογία είναι ο Quartararo με 4 βαθμούς πίσω του τον Espargaro και 8 βαθμούς τον Bastianini.βεβαιότητα ότι μια Ducati είναι εκείνη που θα κερδίσει τον αγώνα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι πέρυσι, η πιο αργή μοτοσικλέτα ήταν εκείνη που ανέβηκε στην πρώτη θέση και δεν ήταν άλλη από την Yamaha του Fabio Quartararo. Ο Γάλλος είναι σε καλή κατάσταση, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αναμένεται να είναι πολύ δυνατός στην Ιταλία. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί αν του στερήσει τη νίκη είναι η έλλειψη τελικής ταχύτητας της M1 του από την οποία έχει πολλά παράπονα φέτος ο Quartararo.

Οι αναβάτες της Ducati είναι φαβορί για τη νίκη επίσης, με τους Pecco Bagnaia και Jack Miller να είναι σε καλή κατάσταση. Ο Enea Bastianini, με τρεις νίκες φέτος, πάει στην πατρίδα του με μοναδικό στόχο τη νίκη, ενώ δυνατή αναμένεται να είναι η Aprilia, ιδιαίτερα με τον εξαιρετικό Aleix Espargaro. Για το βάθρο, μέσα στο παιχνίδι θα είναι οι Johann Zarco, Marc Marquez και οι αναβάτες της Suzuki (Rins και Mir), ενώ θα πρέπει να έχουμε το νου μας και στους αναβάτες της KTM καθώς ο Miguel Oliveira ήταν πολύ δυνατός πέρυσι.

Aprilia και Suzuki είναι φαβορί για το βάθρο στην Ιταλία.

Πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου στο Mugello

Παρασκευή 27 Μαΐου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 1
15:10 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 28 Μαΐου

10:55 Ελεύθερες Δοκιμές 3
14:30 Ελεύθερες Δοκιμές 4
15:10 Κατατακτήριες Q1
15:35 Κατατακτήριες Q2

Κυριακή 29 Μαΐου

12:00 Αγώνας Moto3
13:20 Αγώνας Moto2
15:00 Αγώνας MotoGP

Δείτε τι έγινε πέρυσι στο GP της Ιταλίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ματαιώθηκε το MotoGP της Φινλανδίας

Εντυπωσιακό on-board με Yamaha στη θρυλική πίστα του Spa

Ο Fernando Alonso «υπογράφει» στην… Aprilia MotoGP!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης