Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο αδικοχαμένος Nicky Hayden πάντα έλεγε ότι ο λόγος που μαζευόμαστε για να αγωνιστούμε κάθε Κυριακή Πρώτη φετινή νίκη της KTM και του Oliveiraστο MotoGP είναι γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί. Αυτό συνέβη και στη Βαρκελώνη όπου παρότι το αδιαφιλονίκητο φαβορί ήταν ο Fabio Quartararo, η νίκη τελικά πήγε στον Miguel Oliveira.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πορτογάλος αναβάτης της KTM ήταν εκπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και χωρίς να κάνει κανένα λάθος βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα. Δεν είχε πρόβλημα να αντισταθεί στην επίθεση του Quartararo στο μέσο του αγώνα και στο τέλος πήρε μια απίθανη νίκη. Αυτή είναι η πρώτη φετινή νίκη για τον Oliveira και την KTM η οποία έχει ανέβει πολύ από τη Jerez και μετά.

Πάλεψε για τη νίκη ο Quartararo, αλλά στο τέλος οι ατυχίες και τα λάθη τον άφησαν στη 4η θέση.

Πτώσεις για Marquez, Rossi, Aleix Espargaro

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Johann Zarco με τη δορυφορική Ducati έπειτα από έναν ώριμο Πρώτος στη βαθμολογία ο Quartararo, 14 βαθμούς μπροστά από τον Zarcoαγώνα στρατηγικής. Την τελευταία θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati έπειτα από μάχη που έδωσε με τον Quartararo. Ο Γάλλος της Yamaha από τη μεριά του, ενώ ήταν το φαβορί για τη νίκη, δεν είχε πολύ δυνατό ρυθμό και όταν πήρε την πρωτοπορία δεν κατάφερε να απομακρυνθεί. Στους τελευταίους γύρους αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη δερμάτινη φόρμα του, βγήκε εκτός πίστας στη μάχη με τον Zarco και δέχτηκε ποινή 3+3 δευτερολέπτων με αποτέλεσμα τελικά να τερματίσει στη 6η θέση.

Στην εξάδα τερμάτισαν οι Mir (Suzuki) και Vinales (Yamaha), ενώ στους δέκα πρώτους μπήκαν οι Bagnaia (Ducati), Binder (KTM), Morbidelli (Yamaha) και Bastianini (Ducati). Πτώσεις από καλές θέσεις σημείωσαν οι Marc Marquez και Aleix Espargaro οι οποίοι πάλευαν για το βάθρο, ενώ δεν κατάφεραν να τερματίσουν επίσης οι Rossi, Lecuona, Petrucci και Pol Espargaro.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες στην πίστα Sachsenring της Γερμανίας.

Αποτελέσματα αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης