Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μεγάλη ένταση είχαμε στις κατατακτήριες δοκιμές της Πορτογαλίας με τον Fabio Quartararo να κατακτά Πρώτη pole position της χρονιάς για τον Quartararoτελικά την pole position. Ο Γάλλος της εργοστασιακής Yamaha σημείωσε χρόνο 1:38.862 στο προτελευταίο του γύρο σπάζοντας το ρεκόρ πίστας. Αυτή ήταν η πρώτη pole position του Quartararo φέτος και η πρώτη της Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki, ενώ την πρώτη σειρά του grid ολοκλήρωσε ο Johann Zarco με την Pramac Ducati. Μάλιστα ο Γάλλος είχε πτώση στην πρώτη του έξοδο και όλα έδειχναν ότι θα έμενε πίσω, αλλά τελικά με σωστή συγκέντρωση κατάφερε να γράψει έναν πολύ δυνατό χρόνο που του χάρισε τη 3η θέση. Στην εξάδα βρέθηκαν οι Miller (Ducati), Morbidelli (Yamaha) και Marquez (Honda) με τον Ισπανό να επιστρέφει πολύ δυνατός στις πίστες μετά τον τραυματισμό τους.

Η τέχνη δεν ξεχνιέται και ο Marquez γρήγορα βρήκε τον ρυθμό του ξανά έπειτα από 9 μήνες αποχής

Ακυρώθηκαν οι προσπάθειες των Vinales και Bagnaia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεκάδα μπήκαν οι Alex Espargaro (Aprilia), Marini (Ducati), Mir (Suzuki) και Oliveira (KTM). Δύο Ο Jorge Martin δε θα αγωνιστεί την Κυριακή καθώς τραυματίστηκε στο FP3αναβάτες ήταν υποψήφιοι για τις δύο πρώτες σειρές του grid, αλλά οι γύροι τους ακυρώθηκαν. Ο πρώτος ήταν ο Maverick Vinales ο οποίος πάτησε εκτός πίστας και ακυρώθηκε ο καλός του γύρος, ενώ ο Pecco Bagnaia έχασε την εξαιρετική του προσπάθεια όταν στο γύρο του υπήρξε κίτρινη σημαία. Μάλιστα ο χρόνος του αναβάτη της Ducati τον έφερνε στην pole position, αλλά τελικά έμεινε στη 11η θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 15:00 στην πίστα του Portimao.

Αποτελέσματα κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Dovizioso δεν αποκλείει να αγωνιστεί ακόμα και φέτος με την Aprilia

MotoGP Πορτογαλία: Προβλέψεις για το GP στο Portimao

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης