Ο Miguel Oliveira ήταν ο μεγάλος νικητής του τελευταίου αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Το MotoGP ολοκληρώθηκε για φέτος…MotoGP. Ο Πορτογάλος αναβάτης της Tech3 KTM ξεκίνησε από την pole position και αμέσως έδειξε τις προθέσεις του φεύγοντας μπροστά.

Στα μέσα του αγώνα είχε φτιάξει διαφορά ασφαλείας και χωρίς να απειληθεί καθόλου έφτασε σε μια άνετη νίκη. Αυτή είναι η 2η νίκη φέτος για τον Oliveira ο οποίος την επόμενη χρονιά θα βρίσκεται στην εργοστασιακή ομάδα της KTM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρομερό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος είχε ο Oliveira με την KTM

Μάχη για τη 2η θέση…

Μάχη είχαμε για τη 2η θέση μεταξύ των Jack Miller και Franco Morbidelli. Ο Αυστραλός της Ducati στον τελευταίο γύρο κατάφερε να περάσει τον αντίπαλό του και να πάρει εκείνος τη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο Miller με αυτό το βάθρο χάρισε στην Ducati την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ο Morbidelli με την Petronas Yamaha έμεινε στην 3η θέση αλλά εξασφάλισε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Ο πρωταθλητής είχε δύσκολο αγώνα και εγκατέλειψε με την Suzuki

Του… χρόνου πάλι

Την εξάδα έκλεισαν οι Pol Espargaro(KTM), Taka Nakagami(Honda) και Andrea Dovizioso(Ducati), ενώ στους Ο Rossi τερμάτισε στην 12η θέση…δέκα πρώτους βρέθηκαν οι Bradl, Aleix Espargaro, Alex Marquez και Johann Zarco. Ο πρωταθλητής Joan Mir εγκατέλειψε με την Suzuki του, ενώ ο Valentino Rossi τερμάτισε στην 12η θέση.

Αρκετοί ήταν οι αναβάτες που αποχαιρέτησαν τις ομάδες τους με τους Crutchlow και Dovizioso να μην συνεχίζουν το 2021, με τον Rossi να μετακομίζει στην Petronas Yamaha και τον Espargaro να αφήνει την KTM για την Repsol Honda.

Το 2020 ολοκληρώθηκε με τον Mir πρωταθλητή και την Ducati πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές. Ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη χρονιά!

 

Αποτελέσματα αγώνα Portimao

 

Εξαιρετικό αγώνα είχε πάλι ο Pol Espargaro ο οποίος του χρόνου θα αγωνίζεται στην Repsol Honda

 

Miller και Morbidelli είχαν τη δική τους μάχη όπως ακριβώς στη Βαλένθια

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης