Του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 Pecco Bagnaia μίλησε μαζί μας και στη διάρκεια της Απονομής της FIM στο Ρίμινι, αλλά και στη διάρκεια της εκδήλωσης “Campioni in Piazza2” στην Μπολόνια. Αναφέρθηκε και στο θέμα που ανακίνησε πριν λίγο καιρό η zougla.gr με τις απολαβές των οδηγών του MotoGP και της F1, με δεδομένο ότι ο ίδιος μόλις ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια € φέτος τη στιγμή που ο Πρωταθλητής της F1 έβγαλε 60 εκατομμύρια και ο 10ος της σχετικής λίστας είναι στα 10 εκατομμύρια: “Τα μπάτζετ των ομάδων της Formula 1 είναι αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων παραπάνω από τα αντίστοιχα του MotoGP και έτσι είναι φυσικό οι πιλότοι της F1 να πληρώνονται καλύτερα από εμάς. Πρέπει και το MotoGP να βρει μεγάλους χορηγούς, όπως αυτοί που είναι στα μονοθέσια των τεσσάρων τροχών και έτσι να ανεβούν και οι δικές μας απολαβές. Γιατί πιστεύω ότι σαν θέαμα το MotoGP είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο και στους θεατές και τους τηλεθεατές αρέσει να παρακολουθούν τις δικές μας μάχες”.

O Pecco Bagnaia περνάει την καλύτερη φάση της αγωνιστικής του ζωής και απαντάει στο αν η προσωπική του ζωή άλλαξε μετά τον Τίτλο του: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Όχι η ζωή μου δεν άλλαξε καθόλου! Αυτή τη στιγμή ζω όπως πριν. Σίγουρα λαμβάνω περισσότερες φιλοφρονήσεις και περισσότερα συγχαρητήρια από τους ανθρώπους γύρω μου, όταν τους συναντώ την ώρα που περπατάω έξω με το σκυλί μου, ή όταν είμαι έξω για να αγοράσω φαγητό, αλλά ζω με τον ίδιο τρόπο”, μας λέει διαχωρίζοντας το γεγονός ότι έχει περισσότερη πίεση από τον τύπο και από το μάρκετινγκ της Ducati για περισσότερες δραστηριότητες.

“Από την πλευρά αυτήν την πλευρά άλλαξε πολύ η ζωή μου, από τότε που τέλειωσε το Πρωτάθλημα δεν έχω σταματήσει να κάνω πράγματα. Σίγουρα λοιπόν άλλαξε, αλλά τελικά έχω μόνο ακόμη δύο εκδηλώσεις να παρευρεθώ, έτσι είναι ΟΚ!” λέει αρχικά και αμέσως συμπληρώνει:

“Βέβαια θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτήν την ευκαιρία, που δεν μπορούν να την έχουν όλοι. Έτσι είμαι υπερήφανος που έχω αυτού του τύπου την αίσθηση, αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί αυτό σημαίνει ότι έκανα μια καλή δουλειά, έτσι έχει αξία!”

Για το ποιος είναι ο αγαπημένος του προορισμός για διακοπές, μετά από μια τόσο έντονη χρονιά, απαντάει αυθόρμητα: “Εκεί που το κινητό δεν έχει καθόλου σήμα! Θα ήθελα να είμαι μόνος με την κοπέλα μου και να χαλαρώσω πολύ”. Μέχρι τώρα μάλιστα είναι από τους λίγους οδηγούς της Ακαδημίας VR|46 που δεν βρέθηκε στην Madonna Di Campiglio για σκι και σνόουμπορντ με τον Valentino Rossi, όπως έκαναν οι περισσότεροι “κολλητοί” του, όπως για παράδειγμα ο Marco Bezzecchi που ήρθε στην εκδήλωση της Μπολόνια κατευθείαν από το βουνό!

“Έχεις ήδη οδηγήσει τη νέα Ducati, τι περιμένεις από αυτούς και τι από τον εαυτό σου για την επόμενη χρονιά”, ήταν η επόμενη ερώτησή μας. 

Ο γεννημένος στο Τορίνο 25χρονος οδηγός απάντησε: “Ελπίζω να έχω καταλάβει από τα λάθη μου, όπως έγινε στο δεύτερο μισό της σεζόν, να δουλέψω καλά, να δουλέψω σκληρά. Η νέα μοτοσυκλέτα, το πρωτότυπο που δοκιμάσαμε στην Βαλένθια ήταν αρκετά καλό, αλλά ακόμη χρειάζεται πολύ δουλειά να κάνουμε. Έτσι ειλικρινά δεν θέλω να πω τίποτε πριν, γιατί θέλω να περιμένω, να δουλέψω πολύ στα χειμερινά τεστ και να είμαι προετοιμασμένος για τον πρώτο Αγώνα”. Και στην ερώτηση για το ποιους θεωρεί τους κύριους αντιπάλους του χρόνου, είπε λακωνικά: “Είναι πολύ νωρίς να το πούμε. Ας περιμένουμε του χρόνου”.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης