Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γκάμα μοτοσυκλετών δρόμου της KTM για το 2023 διαθέτει αρκετές αλλαγές σε μοντέλα, αν και οι περισσότερες από αυτές περιορίζονται σε νέα χρώματα για τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της. Το 790 Duke, ωστόσο, είναι ένα μεγάλο νέο για το 2023, καθώς επιστρέφει στην αγορά για πρώτη φορά από την παρουσίαση του 890 Duke το 2021.

2023 KTM 790 Duke


Το KTM 790 Duke επιστρέφει για το 2023 αφού αντικαταστάθηκε το 2021 από το 890. Η επιστροφή του 790 γίνεται με 95 ίππους και αναθεωρημένα ηλεκτρονικά. Αυτό είναι μόνο για την ευρωπαϊκή έκδοση, ωστόσο, καθώς αλλού στον κόσμο οι κινητήρες που κατασκευάζονται από το CFMoto θα παράγουν 105 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με τους 95 ίππους, η KTM έχει 87 Nm ροπής από τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών εκατοστών, ο οποίος είναι φυσικά συμβατός με το Euro5.

Η κατανάλωση καυσόμου ορίζεται στα 6,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί επίσης να “περιοριστεί” σε 48 ίππους για να μπορεί να οδηγηθεί από αναβάτες με άδεια A2. Μόλις χορηγηθεί η άδεια Α, οι 95 ίπποι μπορούν να ξεκλειδωθούν.

Με παρόμοιο τρόπο, είναι δυνατό να ξεκλειδώσει κανείς προαιρετικές ηλεκτρονικές ρυθμίσεις. Αυτές οι προαιρετικές ρυθμίσεις είναι:

 

  • Quickshifter+, που επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα χωρίς συμπλέκτη
  • Motor Slip Regulation (MSR)
  • 3 διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης
  • Cruise Control
  • Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS)
  • Το KTM My Ride παρέχει σύνδεση hands-free με τηλέφωνo και μουσική

 

Η 2023 KTM 790 Duke θα είναι εξοπλισμένο με αυτές τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις, αλλά δεν ξεκλειδώνονται εκτός εάν πληρώσει ο αναβάτης ειδικά για αυτές. Η KTM παρουσιάζει μια «Λειτουργία επίδειξης» που μπορεί να είναι ενεργή για 1.500 χιλιόμετρα, η οποία θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας να δοκιμάσει όλες τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών σε ένα είδος δοκιμαστικής περιόδου. Όταν τελειώσει η δοκιμή, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επισκεφτεί οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της KTM όπου μπορεί να πληρώσει ένα τέλος για να εγκαταστήσει τις επιλογές ηλεκτρονικών που θέλει.

 

Υπάρχουν επίσης πολλές τυπικές επιλογές ηλεκτρονικών, φυσικά. Αυτά είναι:

  • Έλεγχος πρόσφυσης μοτοσικλέτας με ευαισθησία στις στροφές (MTC)
  • Cornering ABS με λειτουργία Supermoto
  • 3 τυπικές λειτουργίες οδήγησης (Rain, Street, Sport) για γρήγορη αλλαγή της αίσθησης του κινητήρα και του επιπέδου του MTC
  • Πλήρης έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών
  • Φώτα LED

Νέα χρώματα για τις KTM του 2023

Κατά τα άλλα, η KTM φέρνει νέα χρώματα στις μοτοσυκλέτες στις σειρές Duke και RC.

Και τα δύο μοντέλα RC, η RC 390 και η RC 125, διαθέτουν το νέο χρώμα «KTM GP Orange» με μαύρη εξάτμιση και σκουρόχρωμη οθόνη.

Για την 125 Duke, η KTM λέει ότι υπάρχει μια “φρέσκια χρωματική ανανέωση, εισάγοντας ένα μπλε-σε-λευκό μοτίβο, που τονίζεται από μια πορτοκαλί ουρά και εντυπωσιακούς πορτοκαλί τροχούς”.

Ανεβαίνοντας προς την 390 Duke, υπάρχει ένα νέο «ζωντανό πορτοκαλί και μπλε/γκρι» χρώμα, καθώς και «στέλθ μαύρο και γκρι ματ».

Τέλος, η 890 Duke GP λαμβάνει μια νέα ασπρόμαυρη επιλογή με πορτοκαλί υποπλαίσιο και πορτοκαλί τροχούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης