Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

H Le Mans 850 της Moto Guzzi διαθέτει μια από τις πιο εμβληματικές σιλουέτες μοτοσυκλετών όλων των εποχών. Από το φέρινγκ μέχρι το τραπεζοειδές ντεπόζιτο και την χαρακτηριστική ουρά, το μοντέλο ενσωματώνει την αισθητική του café racer κατευθείαν από το εργοστάσιο. Όταν λοιπόν κάποιος θέλει να κάνει custom αυτή τη μοτοσυκλέτα, θα πρέπει να ακολουθήσει μια άλλη οδό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Stile Italiano δεν ακολουθεί τη κομφορμιστική διαδρομή και η Le Mans 850, εμπνευσμένη από τους αγώνες flat track, αναδεικνύει την ιδέα. Ο Gianluca Tiepolo ίδρυσε την Stile Italiano τη δεκαετία του 1990 και την ανέδειξε όλα αυτά τα χρόνια με custom BMW, Harley-Davidson και Norton. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Tiepolo ασχολείται με Moto Guzzi, αλλά το τελευταίο του έργο δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εργασία ξεκίνησε από το σασί. Ενώ η ομάδα διατήρησε το θρυλικό πλαίσιο Tonti του μοντέλου, κατασκεύασε ένα custom μονοσόκ ψαλίδι. Ο Tiepolo στράφηκε στην Ohlins για την πίσω ανάρτηση, ενώ ένα πιρούνι USD Showa χρησιμοποιείται μπροστά.

Ένα ζευγάρι φρένων Brembo και διπλοί δίσκοι παρέχουν εξαιρετική ισχύ φρεναρίσματος μπροστά, ενώ πίσω, έχουμε έναν μονό δίσκο στην αριστερή πλευρά. Η εξάτμιση επίσης που βγάζει τα υπολείμματα καύσης από τον V-twin κινητήρα των 844cc, είναι custom, από ανοξείδωτο χάλυβα εξοπλισμένη με σιγαστήρες Virex.

Φυσικά, η Le Mans του Stile τραβάει όλα τα βλέμματα. Οι ρέουσες γραμμές αποτυπώνουν τη φιλοσοφία της  γενιάς των café racer της δεκαετίας που κυκλοφόρησε η 850, ενώ ενσωματώνουν επιδέξια το αιχμηρό τμήμα της ουράς, τις πλαϊνές πινακίδες και την μπροστινή πλακέτα όπου μπαίνει το νούμερο του αγωνιζόμενου, που βρίσκουμε συνήθως στις μοτοσυκλέτες flat track. To γυαλιστερό, μαύρο χρώμα προσθέτει στην αισθητική του έργου, ενώ οι χρυσές πινελιές και οι ασημένιες ρίγες προσθέτουν μικρές περιοχές χρώματος.


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης