Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ένα αντίο που είχε ανακοινωθεί εδώ και πολύ καιρό για την Suzuki MotoGP Team, αλλά αυτό δεν το έκανε καθόλου πιο εύκολο. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ανακοίνωσε την είδηση βόμβα για την ομάδα μετά το Ισπανικό Grand Prix, τον Μάιο του 2022. Το σοκ της απότομης αποχώρησης ταλάνιζε την ομάδα για μήνες, με τους αναβάτες της, Joan Mir και Alex Rins, να συνεχίζουν να προσπαθούν για το καλύτερο στους επόμενους γύρους.

Μετά από τραυματισμούς και άσχημα αποτελέσματα, η χρονιά τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Rins επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με μια νίκη στο Grand Prix της Αυστραλίας. Επανέλαβε αυτό το αποτέλεσμα μόλις δύο γύρους αργότερα στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Valencia της Ισπανίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, τόσο ο Mir όσο και ο Rins βρήκαν θέσεις στις ομάδες της Honda για τη σεζόν του 2023, αποχαιρετώντας τον μοναδικό κατασκευαστή με τον οποίο έχουν αγωνιστεί και οι δύο στην κατηγορία MotoGP.

Καθώς το 2022 πλησιάζει στο τέλος της, η Suzuki ολοκληρώνει τις δραστηριότητές της στα Grand Prix. Αυτό περιλαμβάνει και την αναστολή της δραστηριότητας στον επίσημο ιστότοπο της ομάδας, αλλά η Suzuki δεν ξεχνάει τους οπαδούς της σε αυτή τη διαδικασία. Ως αποχαιρετιστήριο δώρο, η εταιρία κυκλοφόρησε ένα τελευταίο ψηφιακό βιβλίο φωτογραφιών..

Το βιβλίο των 119 διαφανειών και των 229 σελίδων όχι μόνο καταγράφει τον μακρύ δρόμο της σεζόν του 2022, αλλά ανακεφαλαιώνει επίσης τη θριαμβευτική επιστροφή της Suzuki στα Grand Prix. Μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών, η εταιρεία μπήκε ξανά στα MotoGP το 2015, με τον, rookie τότε, Maverick Vinales και τον Aleix Espargaro. Οι δυο τους ολοκλήρωσαν την εναρκτήρια σεζόν της ομάδας με αξιοσέβαστα αποτελέσματα, αλλά ο Top Gun ανέβασε την ομάδα το 2017 με την πρώτη του νίκη.

Ο Vinales και ο Aleix αποχώρισαν μετά τη σεζόν του 2017, αλλά ο Andrea Iannone και ο rookie του 2017, Alex Rins, πήραν την θέση τους. Το ζευγάρι θα εξασφάλιζε εννέα βάθρα το 2018 πριν ο Joan Mir ενταχθεί στην ομάδα το 2019. Φυσικά, ο Mir εξασφάλισε στη Suzuki το πέμπτο της πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία το 2020. 

Μόλις η αφήγηση προχωρήσει στη σεζόν του 2022, αφήνει τις εικόνες να μιλήσουν. Μπορεί να έπρεπε να αποχαιρετήσουμε την Ομάδα MotoGP της Suzuki, αλλά το νέο ψηφιακό άλμπουμ φωτογραφιών θα διασφαλίσει ότι οι αναμνήσεις της ομάδας θα διαρκέσουν για πάντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης