Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας έκρινε ότι πρέπει να καθιερωθούν υποχρεωτικοί περιοδικοί τεχνικοί έλεγχοι μοτοσυκλετών και άλλων μηχανοκίνητων δίτροχων. Ο Γαλλικός οργανισμός αναβατών, FFMC, καλεί τους αναβάτες να δείξουν το θυμό τους και την αντίθεσή τους το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2022.

Η FFMC χαρακτηριστικά αναφέρει: “Όταν η Γαλλία εισήγαγε τον έλεγχο οχημάτων για αυτοκίνητα τη δεκαετία του ’90, το 17% των ατυχημάτων σχετιζόταν με τεχνικό πρόβλημα με το όχημα. Μπορούμε επομένως να θεωρήσουμε εύλογα ότι ήταν χρήσιμο. Για τις μοτοσυκλέτες, οι πιο πρόσφατες και λεπτομερείς μελέτες δείχνουν ότι λιγότερο από το 0,5% των ατυχημάτων με μοτοσικλέτες συνδέονται με πρόβλημα στο όχημα. Επομένως, αυτό δεν θα ήταν πραγματικά ωφέλιμο παρά μόνο για να ικανοποιήσει το λόμπι τεχνικού ελέγχου, το οποίο έχει παράσχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πολλές προσανατολισμένες (μη αντικειμενικές) μελέτες. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι η εκπαίδευση και η εξέταση για την άδεια μοτοσικλέτας περιλαμβάνουν ένα πολύ πιο εκτεταμένο τμήμα «τεχνικών ελέγχων» από το δίπλωμα αυτοκινήτου, ότι αυτοί οι έλεγχοι διευκολύνονται από την εύκολη πρόσβαση όλων των συσκευών ασφαλείας σε μια μοτοσυκλέτα, και ότι οι μοτοσυκλετιστές γνωρίζουν πολύ περισσότερο την κατάσταση του οχήματός τους. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ξοδεύουμε 70 ευρώ κάθε δύο χρόνια (η τιμή ενός καλού ζευγαριού γαντιών που σας προστατεύουν πραγματικά), προτιμούμε να είναι για κάτι χρήσιμο”.

Κατά συνέπεια, η FFMC καλεί τους αναβάτες να δείξουν την οργή και την αντίθεσή τους το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2022. Τις πληροφορίες της διαδήλωσης θα τις βρείτε εδώ (στα Γαλλικά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης