Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα πράγματα είναι τόσο ικανοποιητικά όσο μια όμορφα κατασκευασμένη custom μοτοσυκλέτα. Αυτό γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό, αν μαζί με τη μοτοσυκλέτα έχει δημιουργηθεί ένα εκπληκτικό βίντεο time lapse με την πορεία της κατασκευής. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με αυτή την custom μοτοσυκλέτα που ονομάζεται Ghost, ένα από τα πολλά αριστουργήματα της For The Bold Industries.

Η For The Bold Industries είναι μια εταιρία που κατασκευάζει custom μοτοσυκλέτες με έδρα το Μάντσεστερ της Αγγλίας. Μια γρήγορη επίσκεψη στη σελίδα τους στο Instagram θα αποκαλύψει ότι αυτό το εργαστήριο είναι ο περήφανος δημιουργός μιας σειράς εντυπωσιακών κατασκευών. Εξίσου σημαντική είναι η Ducati Ghost, μια custom μοτοσικλέτα που ενσαρκώνει το πνεύμα ενός cafe racer, αλλά με απόλυτα σύγχρονες τεχνικές κατασκευής. Ξεκινώντας τη ζωή της ως Ducati Monster 600 του 1994, το Ghost έδωσε σε αυτή τη γυμνή μοτοσυκλέτα μια εντελώς νέα πνοή.

Η For The Bold Industries δημοσίευσε ένα video time lapse στο κανάλι της στο YouTube που καταγράφει κάθε πτυχή της κατασκευής. Το 20λεπτο βίντεο περνά από κάθε επίπονη διαδικασία που εμπλέκεται στην κατασκευή αυτού του αριστουργήματος, από τη διαμόρφωση και τη χάραξη του σχήματος του custom ντεπόζιτου και του τμήματος της ουράς με χειροπρίονο, μέχρι τη δημιουργία καλουπιών για τη διάταξη των ινών ξηρού άνθρακα, ακόμη και την εκτύπωση CAD και 3D διαφόρων εξαρτημάτων για την μοτοσυκλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από κατασκευαστική σκοπιά, η Ghost παίρνει την ίδια την ουσία ενός cafe-racer—μιας custom μοτοσυκλέτας—αλλά δίνει μια μοντέρνα αισθητική με νέα υλικά και σύγχρονη τεχνολογία. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ολόκληρο το ρεζερβουάρ, η βάση της σέλας και η μονάδα της ουράς είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Χάρη σε αυτό το ελαφρύ υλικό, η Ghost επιδεικνύει απίστευτα “απειλητική”, με επιθετικές γωνιακές γραμμές – σχήματα που διαφορετικά θα ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνουν. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης