Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati μας είχε προετοιμάσει για τρία νέα επεισόδια στη σειρά World Ducati Premiere και το πρώτο Η τιμή της XDiavel Nera θα ξεπερνάει τις 30.000€έφτασε ήδη φέρνοντάς μας ένα μοναδικό Diavel. Πρόκειται για το Ducati XDiavel Nera το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Poltrona Frau και θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαφορές στη νέα αυτή, σπάνια έκδοση είναι στο αισθητικό κομμάτι το οποίο ανέλαβε η κορυφαία ιταλική φίρμα Poltrona Frau που ειδικεύεται στα χειροποίητα προϊόντα δέρματος. Η Poltrona Frau έχει συνεργαστεί με κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να “ντύσει” το εσωτερικό των μοντέλων τους, ενώ οι συνεργασίες της περιλαμβάνουν πολυτελή γιοτ, αεροσκάφη και λιμουζίνες.

Τρομερή δουλειά από τους Ιταλούς με έμφαση στην πολυτέλεια.

Η παρουσίαση της XDiavel Nera έγινε στο Μουσείο της Poltrona Frau στην Ιταλία. Η μοτοσικλέτα έχει Όταν συνεργάζονται δύο Ιταλικοί Οίκοι, το αποτέλεσμα είναι μοναδικής αισθητικής!καινούρια, χειροποίητη σέλα με την υπογραφή της ιταλικής μάρκας με χαρακτηριστικά “Χ” τυπωμένα πάνω της. Η Poltrona Frau χει δημιουργήσει πέντε διαφορετικούς χρωματισμούς για τη συγκεκριμένη σέλα, (μπλε, κόκκινη, καφέ, γκρι και πράσινη), ενώ η μοτοσικλέτα συνοδεύεται από δερμάτινη θήκη για έγγραφα και δερμάτινο μπρελόκ της Frau. Το πλαίσιο, ο κινητήρας και το ρεζερβουάρ έχουν βαφτεί στο μαύρο της Ducati το οποίο ονομάζει “Black to Black”. Οι Ιταλοί επίσης προσφέρουν μαζί με την XDiavel Nera και ένα νέο κράνος, φυσικά μαύρο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πέντε χρωματισμούς θα είναι διαθέσιμη η σέλα της Poltrona Frau.

Κορυφαία τεχνολογία και απόδοση 160 ίππους

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας, αυτά παραμένουν ίδια με το απλό XDiavel. Ο Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία της Poltrona Frau στον τομέα της μοτοσικλέτας καθώς το 2001 είχε σχεδιάσει μια ιδιαίτερη Moto Guzzi Californiaδικύλινδρος κινητήρας των 1.262 κ.εκ. αποδίδει 160 ίππους και 127Nm ροπής και συνοδεύεται από μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών βοηθημάτων (traction control, επιλογές οδήγησης, cruise control και launch control). Το πίσω ελαστικό έχει διάσταση 240mm και συνεργάζεται με μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ τα φρένα της Brembo διαθέτουν σύστημα ABS στροφής. Για την καλύτερη δυνατή εργονομία, το XDiavel Nera έχει ρυθμιζόμενα μαρσπιέ τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις και σε διαφορετικό σημείο της μοτοσικλέτας, ενώ υπάρχει επιλογή και στο τιμόνι για να φέρεις στα μέτρα του τη μοτοσικλέτα.

Η XDiavel Nera θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αριθμημένες μονάδες και η τιμή της αναμένεται να είναι 3.700€ ακριβότερη από την XDiavel S, δηλαδή θα φτάνει τα 32.700€.

Βίντεο παρουσίασης του XDiavel Nera.

 

Το κράνος είναι ειδικά σχεδιασμένο με το συγκεκριμένο μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα περισσότερες εκπλήξεις ετοιμάζει η Ducati

Παρουσιάστηκε η μοτοσικλέτα που όλοι θέλουν να κερδίσουν στο MotoGP 2022

Νέο πρόγραμμα customizing από την Ducati

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης