Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Covid-19 καθυστέρησε για μια περίπου εβδομάδα την επίσημη παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας τηςΠέρυσι η Ducati κατάφερε να πάρει 7 νίκες στο πρωτάθλημα. Ducati στο MotoGP, καθώς ο Jack Miller βρέθηκε θετικός στον ιό μερικές ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση. Η Ducati επαναπρογραμμάτισε την επίσημη παρουσίαση μετά το τέλος των δοκιμών της Sepang και η αλήθεια είναι ότι μας επιφύλαξε μια όμορφη έκπληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καινούριες μοτοσικλέτες GP22 είναι βαμμένες στο κόκκινο χρώμα της Ducati. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ιταλική ομάδα χρησιμοποιεί το παραδοσιακό χρώμα το οποίο χρησιμοποιεί στις μοτοσικλέτες παραγωγής της κάτι που δείχνει το πόσο έτοιμη είναι να σαρώσει τον ανταγωνισμό τη νέα χρονιά.

Ο ηγέτης του Ducati Corse, Gigi Dall'Igna.

Η αλήθεια είναι ότι από τις πρώτες δοκιμές της Μαλαισίας φάνηκε πως η GP22 είναι η μοτοσικλέτα που θα πρέπει να κερδίσουν όλοι. Ο κινητήρας είναι καινούριος και ακόμα πιο ισχυρός, ενώ τα αεροδυναμικά έχουν αναβαθμιστεί, το ίδιο και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μιλάμε για μια πανίσχυρη μοτοσικλέτα και ικανή να επαναλάβει την επιτυχία του 2021 όταν κατάκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εργοστασιακό κόκκινο της Ducati τα χρώματα της GP22.

Μοναδικός στόχος ο τίτλος οδηγών

Εκείνο όμως που θα επιδιώξει ακόμα πιο έντονα η Ducati είναι η κατάκτηση του τίτλου οδηγών. Ο Pecco Bagnaia μάλιστα δεν έκρυψε τις προθέσεις του κάνοντας σαφές ότι φέτος πάει για τον τίτλο του πρωταθλητή με την καινούρια GP22. “Στόχος είναι να φέρουμε στο Borgo Panigale τον τίτλο των οδηγών, μαζί με εκείνους των ομάδων και των κατασκευαστών”, είπε ο νεαρός Ιταλός ο οποίος δείχνει έτοιμος να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους του.

Στις 11 Φεβρουαρίου οι αναβάτες της Ducati θα ξεκινήσουν το δεύτερο τριήμερο δοκιμών στην πίστα της Mandalika στην Ινδονησία, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος τον Μάρτιο.

Το βίντεο παρουσίασης της Ducati Lenovo Team.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκιμές MotoGP 2022: Aprilia, Suzuki και Honda οι κερδισμένοι στην Μαλαισία

Αποκαλυπτήρια για την Pramac Ducati στο MotoGP

Παρουσιάστηκαν οι ομάδες της KTM στο MotoGP 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης