Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Η γκάμα των ηλεκτρικών scooter της Daytona έχει μεγαλώσει αρκετά και μπορεί κανείς να βρει ότι χρειάζεται Η τελική ταχύτητα του Versus 125e αγγίζει τα 75Km/h.για τις μικροαστικές ή αστικές μετακινήσεις του. Αφού είχαμε οδηγήσει πριν από περίπου έναν χρόνο το εξαιρετικό e-Viball 125, το οποίο μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι και οι νέες προσθήκες στην γκάμα της Daytona Best Electric θα ήταν εξίσου ευχάριστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα μοντέλα που αποφασίσαμε να δούμε από κοντά με το που έφτασε στα καταστήματα ήταν το ηλεκτρικό Versus 125e. Πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του βενζικοκίνητου Versus το οποίο αμέσως μας κίνησε την περιέργεια όταν ανακοινώθηκε από την εταιρεία. Η πρώτη επαφή με το ηλεκτρικό scooter σε ξαφνιάζει καθώς το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζεσαι. Η Daytona δεν έχει κάνει σε κανένα σημείο του scooter «εκπτώσεις» και το Versus 125e είναι ευρύχωρο, ποιοτικό και σύγχρονο από όποια μεριά και αν το κοιτάξεις.

LCD οθόνη πληροφοριών με έγχρωμες ενδείξεις.

Άψογη ισορροπία μεταξύ χρηστικότητας και όμορφης σχεδίασης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εμπρός μέρος δεσπόζει το μεγάλο φωτιστικό σώμα τεχνολογίας LED με ενσωματωμένα φώτα ημέρας Οι μπαταρίες έχουν 6 συστήματα ασφαλούς λειτουργίας.DRL, ενώ πιο χαμηλά είναι τοποθετημένα τα φλας. Το επίπεδο πάτωμα βοηθάει πολύ την χρηστικότητα του scooter, ενώ και η μεγάλη, φαρδιά σέλα προσφέρει άνεση και καλή στήριξη στον αναβάτη. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η ευκολία με την οποία μπορούσα να το μετακινήσω στις επιτόπιες μανούβρες με το Versus να είναι ελαφρύ και τα πόδια να φτάνουν εύκολα στο έδαφος. Όμορφη είναι και η LCD οθόνη πληροφοριών έχοντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, όπως το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών, τις επιλογές οδήγησης, τους χιλιομετρητές και το ταχύμετρο.

Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο ψαλίδι και όχι στο κέντρο του τροχού.

Κινητήρας για όλες τις χρήσεις

Το ηλεκτρικό Versus είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 3,6kW ο οποίος αποδίδει μέγιστη ροπή Η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι 1.100 κύκλοι πλήρους φόρτισης.42,5Nm. Είναι τοποθετημένος στην αριστερή πλευρά του ψαλιδιού και όχι στο κέντρο του πίσω τροχού, ενώ το σύστημα μετάδοσης είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μηδενική απώλεια ενέργειας και μικρότερη φθορά στις μπαταρίες. Το σύνολο συνεργάζεται με δύο αποσπώμενες μπαταρίες 72V/21Ah οι οποίες χαρίζουν αυτονομία 67 χιλιομέτρων ανάλογα πάντα με τις συνθήκες οδήγησης. Για πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου 2,5 ώρες για κάθε μπαταρία, ενώ το βάρος της κάθε μίας είναι στα 11 κιλά.

Επόμενο βήμα η οδήγηση!

Μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου με τις ανάλογες προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας

Για την καλή οδηγική συμπεριφορά του scooter η Daytona Best Electric έχει τοποθετήσει ένα τηλεσκοπικό Το βάρος του Versus είναι 93 κιλά χωρίς τις μπαταρίες.πιρούνι εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ πίσω 60mm τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ στα φρένα συναντάμε έναν δίσκο εμπρός 210mm και έναν δίσκο πίσω 190mm με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Δυνατός είναι και ο εξοπλισμός του Versus καθώς διαθέτει τροχούς 16 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω, επιλογή λειτουργίας όπισθεν, οθόνη πληροφοριών LCD, επιλογές οδήγησης και χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα στο πίσω μέρος.

Μονό και διπλό σταντ στον στάνταρ εξοπλισμό.

Το Daytona Versus 125e μπορείτε να το βρείτε το δίκτυο συνεργατών της Daytona στην τιμή των 3.190€, ενώ μπορείτε να επωφεληθείτε και από το πρόγραμμα Κινούμε Ηλεκτρικά για ακόμα χαμηλότερη τιμή. Ανυπομονούμε να το οδηγήσουμε!

Δύο μπαταρίες αποσπώμενες με βάρος 11 κιλά η μία.

LED φωτιστικό σώμα και πίσω με σπορ αισθητική.

Ολοκληρωμένη λύση στις αστικές μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ηλεκτρική… Diva στο γκαράζ σας

Στα 2.595€ το περιπετειώδες Daytona Explorer 125

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης