Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η κατάσταση της πανδημίας δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους και συνεχώς έχουμε αλλαγές στην κανονική ροή των πραγμάτων. Μετά, λοιπόν, από την ακύρωση των πρώτων δοκιμών του χειμώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, έρχεται και η αναβολή των αγώνων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, σε Αμερική και Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Grand Prix του Austin στο Circuit of the Americas ήταν προγραμματισμένο για τις 11 Απριλίου, αλλά η Ίσως δούμε μετά το καλοκαίρι αγώνα στην Αμερική.Dorna και η FIM αποφάσισαν να το αναβάλουν, το ίδιο και στην πίστα Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή, που ήταν προγραμματισμένος για τις 18 Απριλίου. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι και έχουν να κάνουν με τον Covid-19 και φυσικά το κόστος της οργάνωσης τόσο δαπανηρών αγώνων χωρίς να υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες και με μεγάλο μέρος του προσωπικού να ρισκάρει να χάσει αγώνες λόγω της αλληλουχίας ταξιδιών, αεροδρομίων.

Η πίστα CoTA στο Τέξας δεν θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο Grand Prix Μοτοσικλέτας.

Σε Κατάρ και Πορτογαλία οι αγώνες αντικατάστασης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη θέση των δύο αγώνων θα έχουμε αγώνες στο Κατάρ και την Πορτογαλία. Στην πίστα του Κατάρ Εκτός ημερολογίου έμεινε και η Ινδονησία…πραγματοποιείται ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στις 28 Μαρτίου. Τώρα θα πραγματοποιηθεί και ο δεύτερος αγώνας στις 4 Απριλίου, ενώ στις 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο 3ος γύρος του πρωταθλήματος στην πίστα του Portimao. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα παραμένει ίδιο, με τους αγώνες στις ευρωπαϊκές πίστες να έχουν τη μερίδα του λέοντος.

Για την ώρα το πρόγραμμα συνεχίζει κανονικά, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί σε μερικές εβδομάδες με την πανδημία.

Αγωνιστικό ημερολόγιο MotoGP 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ducati και KTM παραμένουν μέχρι το 2026 στο MotoGP

Ακυρώνονται οι πρώτες δοκιμές MotoGP για το 2021

Από τη Suzuki MotoGP στη Renault Formula 1 ο Davide Brivio

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης