Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν προλάβαμε ακόμα να χωνέψουμε το νέο supersport μοντέλο Yamaha R7 – το οποίο βασίζεται στο MT-07 –Ο CP3 κινητήρας του Tracer αποδίδει 140 ίππους στην περίπτωση του R9M και οι Ιταλοί προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω. Ένας αντιπρόσωπος της Yamaha στο Veneto της Ιταλίας αποφάσισε να κάνει αυτό που το κοινό ζητά από την πρώτη στιγμή που ακούστηκαν οι φήμες για ένα R7, δηλαδή να κατασκευάσει και το μεγαλύτερο supersport R9 με βάση το MT-09!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ταλαντούχος κατασκευαστής πήρε ως βάση όχι το naked MT-09, αλλά ένα Tracer 9 GT και δούλεψε πάνω στον CP3, τρικύλινδρο κινητήρα των 847 κ.εκ. Τοποθέτησε εξάτμιση της Akrapovic, ρύθμισε διαφορετικά την ECU της μοτοσικλέτας και ανέβασε την ισχύ από τους 115 στους 140 ίππους!

Θυμίζει έντονα αγωνιστική μοτοσικλέτα της Moto2 κατηγορίας του MotoGP.

Μερακλής ο μηχανικός της Yamaha Jacopo Marzaro

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο νέο της ρόλο ως μοτοσικλέτα πίστας, το R9M απέκτησε Το φέρινγκ είναι επίσης χειροποίητο θυμίζοντας Moto2 μοτοσικλέτααναρτήσεις της Ohlins και φρένα της Brembo με δαγκάνες GP4 RX, ενώ στο πλαίσιο είχαμε αλλαγές στο υποπλαίσιο το οποίο κατασκευάστηκε εκ νέου και στην ενίσχυση του λαιμού με νέα τιμονόπλακα. Οι ζάντες είναι της OZ Racing και τα ελαστικά της Pirelli συμπληρώνοντας το παζλ ενός καταπληκτικού superbike.

Στη θέση της Yamaha θα ζήλευα τον Ιταλό μηχανικό και τη μετατροπή του. Η Yamaha ωστόσο είναι από τις εταιρείες που τολμούν και δεν αποκλείεται να έχουμε τα επόμενα δύο χρόνια ένα R9 με βάση το MT-09!

Η αλουμινένια τιμονόπλακα είναι έργο τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο Yamaha R7 έχει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και κινητήρα από MT-07

Επιβεβαιώθηκε η έλευση του Yamaha XSR125

Η Yamaha μας παρουσιάζει το εμβόλιο κατά της πλήξης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης