Το Dakar του 2020 ανήκει πλέον στην ιστορία, με το χαρακτηριστικό των μεγάλων ανατροπών να είναι αυτό που το έκανε να ξεχωρίζει.

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δηλαδή, καθώς οκτώ χρόνια μετά την επιστροφή του HRC στα μεγάλα σαλόνια της ερήμου ήρθε η στιγμή για να σπάσει το σερί της KTM που καλά κρατούσε από το 2001. Και δεν συνέβη η ανατροπή μόνο από ένα CRF, αλλά και από έναν Αμερικανό αναβάτη, καθώς ο Ricky Brabec είναι ο πρώτος Αμερικάνος που κερδίζει το Dakar. O Brabec είχε τα ηνία του αγώνα από την 3η ειδική διαδρομή και μετά, γεγονός που συνδυαζόμενο με σταθερό ρυθμό έδωσε στη Honda την πολυπόθητη νίκη που είχαν να δουν οι Ιάπωνες από το 1989. Τα καλά αποτελέσματα συνεχίστηκαν για τη Honda, με τους υπόλοιπους αναβάτες της Jose Ignacio Cornejo και Joan Barreda να καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 4η και 7η θέση της γενικής κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη 2η θέση πήρε ο Pablo Quintanilla με Husqvarna, ενώ από το βάθρο των νικητών δεν θα μπορούσε να λείπει και η KTM, με τον Toby Price να παίρνει την 3η θέση. Μοτοσυκλέτες των Αυστριακών είδαμε στην 5η και 6η θέση, με τους Matthias Walkner και Luciano Benavides. Ακόμη μία Husqvarna έκλεισε τη 10άδα, εκείνη του Andrew Short.

Δείτε στον ακόλουθο πίνακα τους χρόνους των 10 πρώτων, ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του εφετινού Dakar στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας πατώντας εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης