του Νίκου Βιτσιλάκη
Εκεί που όλοι περιμέναμε την έκδοση Enduro, η Ducati μας ξαφνιάζει και προχωρά σε σημαντική αναβάθμιση του Multistrada 950 παράλληλα με την παρουσίαση της special εκδοχής 950 S. Αμφότερα τα νέα μοντέλα διαθέτουν πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό τους μονάδα αδρανειακής μέτρησης (IMU) έξι αξόνων, η οποία συνεπάγεται ύπαρξη Cornering ABS.
Διαθέτουν, επίσης, πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο, όπως οδηγικά προγράμματα, traction control, hill assist, full Led φωτισμό αλλά και φλας που απενεργοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση που δεν το κάνει ο αναβάτης. O κινητήρας V2 με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού και τα 937cc παραμένει ως είχε (113Hp), μόνη μηχανική αλλαγή είναι αυτή της προσθήκης υδραυλικού συμπλέκτη (ήταν μηχανικός). Εμφανισιακά οι παρατηρητικοί θα προσέξουν τα επανασχεδιασμένα πλαστικά, που θυμίζουν πλέον την έκδοση 1260, το νέο ψαλίδι και τις επανασχεδιασμένες ζάντες, αμφότερα με χαμηλότερο βάρος από πριν.
Επιπρόσθετα η έκδοση S περιλαμβάνει -πάντα στον στάνταρ εξοπλισμό- ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις (Skyhook), σύστημα Quickshifter για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη, cruise control, cornering Lights, φωτιζόμενα χειριστήρια και έγχρωμη οθόνη TFT 5”. Οι μοτοσυκλέτες αναμένονται στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2019 και όσον αφορά στις τιμές τους δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς το παρόν.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης