του Νίκου Βιτσιλάκη

Ένα σπάνιο για το ελληνικό Μotocross περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της προκριματικής διαδικασίας του τρίτου αγώνα της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν το Σάββατο 30/3 συγκεκριμένα, όταν στην πίστα της Χαλκίδας γινόντουσαν οι προκριματικοί αγώνες, αυτοί δηλαδή που θα αναδείκνυαν τη σειρά στη σχάρα εκκίνησης των δύο αγώνων της Κυριακής. Μια επαφή στον τελευταίο γύρο της κατηγορίας ΜΧ1 ανάμεσα στους Νίκο Λυρίου και Γιάννη Τουρατζίδη είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του πρώτου. Η συνέχεια ήταν μια δυσάρεστη εικόνα για όλους τους παριστάμενους, καθώς ακολούθησε «εισβολή» του Λυρίου στην ομάδα του Τουρατζίδη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Δεν ήμασταν παρόντες για να περιγράψουμε επακριβώς αυτό που έγινε, σίγουρα όμως ήταν μια πολύ κακή στιγμή για τον αναβάτη της ΚΤΜ και κάτι που μας στενοχωρεί ιδιαίτερα σαν γεγονός. Γνωρίζοντας τον Νίκο προσωπικά, ειλικρινά δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους συμπεριφορά εκ μέρους του και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναδούμε στο μέλλον παρόμοιες εικόνες. Αμέσως μετά το θλιβερό περιστατικό ακολούθησε δελτίο τύπου της ομάδας της ΚΤΜ και επιτολή μετάνοιας του Νίκου Λυρίου. Ας δούμε τι είπαν:

Δελτίο Τύπου ΚΤΜ ΜΧ Racing Team

Με το πέρας του κατατακτήριου αγώνα της MX1 στον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στη Χαλκίδα, θέλουμε ως εταιρεία και ως ομάδα να ζητήσουμε συγνώμη για την αντιαθλητική, ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά του αθλητή μας Νίκου Λυρίου. Η ΚΤΜ, πέραν της προσπάθειας για νίκη σε κάθε αγώνα, και θέλει και προάγει το ευ αγωνίζεσθαι. Με δεδομένο ότι ανάλογες συμπεριφορές όπως η χτεσινή δεν συνάδουν με το ήθος και το κύρος της εταιρείας μας, ανακοινώνουμε τη διακοπή του συμβολαίου του ανωτέρω αναβάτη με την KTM. Είμαστε πεπεισμένοι πως η απόφασή μας αυτή είναι προς όφελος των αγώνων μοτοσυκλέτας στη χώρα μας. Ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αγωνιστικό περιβάλλον και έχοντας πάντα σαν στόχο τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του σεβασμού προς όλες τις ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, η απόφαση αυτή είναι μονόδρομος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγνώμη του αθλητή

Προς όλους τους φίλους και αθλητές του motocross. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για τη συμπεριφορά μου, τόσο στο συναθλητή μου για την ανάρμοστη, απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη ενέργεια μου όσο και από την εταιρεία που τον υποστηρίζει. Καθώς και από την εταιρεία μου KTM θα ήθελα να ζητήσω επίσης συγνώμη γιατί η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με το ήθος και το ευ αγωνίζεσθαι που προωθεί. Λυπάμαι πολύ γι αυτό το συμβάν και για την εικόνα που βγήκε προς τα έξω για το πρόσωπο μου, αφού όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν πως δεν είμαι τέτοιος χαραχτήρας. Ήταν ένα άσχημο συμβάν στη λάθος χρονική στιγμή. Με καθαρό μυαλό και αφού έχω ηρεμήσει συνειδητοποιώ πως έκανα μια άσεμνη πράξη για την οποία έχω μετανιώσει και δεν θα ήθελα να κριθεί το υπόλοιπο της καριέρας μου από ένα μεμονωμένο γεγονός. Με εκτίμηση, Νίκος Λυρίου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης