Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Moto Guzzi ιδρύθηκε το 1921 από τους Carlo Guzzi, Giorgio Parodi και Angelo Parodi στην Genoa της Δεκάδες αγωνιστικά και στρατιωτικά μοντέλα βρίσκονται στο Μουσείο της Moto Guzzi.Ιταλίας με τα κεντρικά να βρίσκονται στην Λίμνη Κόμο και την περιοχή του Mandello del Lario. Στο πέρασμα των χρόνων η εταιρεία έχει να επιδείξει πολλές καινοτομίες όπως την πρώτη μοτοσικλέτα με κεντρικό σταντ, την χρήση αεροδυναμικής σήραγγας και τον 8κύλινδρο κινητήρα. Από το 2004 η Guzzi έχει περάσει στα χέρια του Ομίλου Piaggio, ενώ ανακοίνωσε το 2021 ότι τα επόμενα χρόνια ετοιμάζει πολλές και σημαντικές αναβαθμίσεις όπως ένα νέο εργοστάσιο στο Mandello del Lario.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2021 η Moto Guzzi γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυση της, ωστόσο η πανδημία δεν της επέτρεψε να το κάνει με τον σωστό τρόπο. Ποτέ όμως δεν είναι αργά και το 2022 η ιταλική εταιρεία αποφάσισε να επαναφέρει την μεγάλη της γιορτή που είναι η MGM Guzzi World Days. Στις 8-11 Σεπτεμβρίου όλοι οι φίλοι της μάρκας θα μπορούν να επισκεφτούν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Mandello del Lario και να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία πάθους της Moto Guzzi.

Σε όλη την περιοχή της Λίμνης Κόμο θα υπάρχουν εκδηλώσεις της Moto Guzzi.

Παράλληλα με το Guzzi World Days, θα πραγματοποιηθεί και το Città Della Moto Guzzi International Motorcycle Rally, ένας ξεχωριστός «αγώνας» για να εορταστούν τα 100 χρόνια της μάρκας. Στις δύο αυτές εκδηλώσεις ο επισκέπτης θα δει από κοντά σπάνια και μοναδικά μοντέλα της Moto Guzzi όπως το οκτακύλινδρο Otto, να επισκεφτεί το ανακαινισμένο Μουσείο της μάρκας και να απολαύσει όλα τα νέα μοντέλα με αιχμή του δόρατος το V100 Mandello.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέτοια «έργα τέχνης» θα δει κανείς αν επισκεφτεί το Guzzi World Days.

Η Moto Guzzi στην EICMA του 2021 είχε ανακοινώσει πως τα επόμενα τρία χρόνια θα δουλέψει εντατικά σε ένα νέο πλάνο αναβάθμισης του εργοστασίου στο Mandello del Lario το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός από τον χώρο κατασκευής των μοτοσικλετών, ένα εντελώς νέο Μουσείο και ένα θεματικό πάρκο το οποίο θα μπορούν να επισκεφτούν όλοι ανεξάρτητα αν είναι λάτρης των δύο τροχών ή όχι.

Ντοκυμαντέρ για τα 100 χρόνια της Moto Guzzi.

 

Το θρυλικό Otto με τον οκτακύλινδρο κινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Travel έκδοση του Moto Guzzi V85TT σε πάει μακριά

Διαθέσιμη ξανά η μοναδική συλλογή της Moto Guzzi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης