Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το 2021 η BMW ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την Ινδική TVS στον τομέα της εξέλιξης και TVS και BMW συνεργάζονται τα τελευταία δέκα χρόνια.παραγωγής δικύκλων. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2013 και έχουν να επιδείξουν την γκάμα των G310, ενώ η ανανέωση της συνεργασίας αφορά τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Μάλιστα, η νέα συμφωνία στην ηλεκτροκίνηση αναφέρει πως σε πρώτη φάση οι δύο πλευρές θα εξελίξουν και θα παράξουν 50.000 ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία περιλαμβάνουν μοτοσυκλέτες και scooter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν φτάσουμε όμως στην ηλεκτροκίνηση, οι δύο πλευρές φαίνεται πως ετοιμάζουν να παρουσιάσουν ένα νέο μοντέλο το οποίο θα προστεθεί στην οικογένεια των G310. Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό teaser βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα μικρό supersport μοντέλο. Η μοτοσικλέτα θα είναι βασισμένη στην TVS Apache 310 RR, ωστόσο αναμένεται να ακολουθεί σχεδιαστικά το μεγαλύτερο S1000RR της BMW.

Ονειρεμένη Full Carbon έκδοση της μοτοσικλέτας...

Κινητήρας με απόδοση 34 ίππους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην γκάμα των G310 βρίσκουμε ήδη το G310R και το G310GS, ένα γυμνό και ένα adventure μοντέλο, κάτι που σημαίνει ότι το G310RR θα έρθει να «κουμπώσει» τέλεια στην γκάμα. Η νέα μοτοσικλέτα αναμένεται να είναι εξοπλισμένη με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 313 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 34 ίππους και 28Nm ροπής με σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού και ηλεκτρονικό γκάζι (Ride-By-Wire). Η τελική ταχύτητα αναμένεται να ξεπερνάει τα 145Km/h, ενώ το βάρος θα είναι κοντά στα 160 κιλά.

Το πλαίσιο θα είναι ατσάλινο σωληνωτό, όπως στο G310R, ενώ στις αναρτήσεις θα συναντήσουμε ανεστραμμένο πιρούνι 41mm εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα θα αποτελούνται από έναν δίσκο 300mm εμπρός με τετραπίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο πίσω 240mm με ABS. Οι τροχοί θα είναι 17 ιντσών, ενώ θα είναι εξοπλισμένο και με συμπλέκτη ολίσθησης για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η νέα μοτοσικλέτα αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα έρθει να προστεθεί στην κατηγορία των KTM RC390, CFMoto 300SR και Yamaha R3.

Πάνω στην TVS Apache 310RR θα στηριχτεί η G310RR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιστοί στο ραντεβού των BMW Motorrad Days 2022

Κάτι διαφορετικό ετοιμάζει η BMW Motorrad

804 χιλιόμετρα, 2 ημέρες και μια BMW C400GT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης