Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati ξεκίνησε δυναμικά την παρουσίαση των μοντέλων του 2022 μέσα από τη σειρά επεισοδίων Ducati Το νέο Multistrada V2 βγαίνει σε έκδοση με ακτινωτές ζάντες και με χυτές αλουμινένιες ζάντες.World Premiere. Πρώτο μοντέλο στη λίστα είναι το Multistrada V2 το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το Multistrada 950.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο adventure μοντέλο των Ιταλών είναι σε μεγάλο ποσοστό βασισμένο στο υπάρχον 950. Η έκδοση S είναι εκείνη με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς διαθέτει ημι-ενεργητικές αναρτήσεις με το σύστημα Skyhook, quickshifter για ανέβασμα και κατέβασμα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη, σύστημα αυτόματου πιλότου και έλεγχο της TFT οθόνης 5 ιντσών από το τιμόνι. Πλούσιο είναι και το πακέτο ηλεκτρονικών με μονάδα ελέγχου IMU έξι αξόνων η οποία προσφέρει ABS στροφής και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με ευαισθησία κλίσης.

Στον κόκκινο χρωματισμό υπάρχει ένα τεράστιο λογότυπο V2 S στα πλαϊνά φέρινγκ.

Το νέο Multistrada V2 S αναμένεται να το δούμε στην EICMA 2021 στο Μιλάνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι και η θέση οδήγησης με τη σέλα να είναι κατά 10mm πιο χαμηλή σε σχέση με το Το νέο Multistrafa V2 θα είναι διαθέσιμο τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα!Multistrada 950. Τα μαρσπιέ επίσης έχουν χαμηλώσει κατά 10mm (790mm) κάτι που σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος αναβάτες θα βολευτούν καλύτερα στην Multistada V2.

Όσο για τον κινητήρα; Εδώ τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει με το μηχανικό σύνολο να είναι το γνωστό L2 Testrastretta των 937 κ.εκ. Η απόδοση του παραμένει στους 113 ίππους και η ροπή στα 94Nm, ωστόσο εκεί που έχει γίνει δουλειά είναι στο βάρος του κινητήρα το οποίο έχει μειωθεί κατά δύο κιλά. Συνολικά πάντως η μοτοσικλέτα είναι κατά 5 κιλά πιο ελαφριά και πλέον βρίσκεται στα 199 κιλά.

Το αναλυτικό βίντεο παρουσίασης του Multistrada V2.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ducati μπαίνει στον κόσμο του off-road με το DesertX

Δυνατή εμφάνιση της Ducati στο Motoshow & Electric Bike Festival

Ετοιμάζει μικρότερο Streetfighter η Ducati;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης