Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και οι ρυθμίσεις για την ισοδυναμία της άδεια οδήγησης αυτοκινήτου μεΜε πέντε πρακτικά μαθήματα αποκτάς τον κωδικό 121 στο δίπλωμα οδήγησης την άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου και ελαφρού δικύκλου. Το νομοσχέδιο δεν άλλαξε σημαντικά από τις αρχικές προτάσεις και πλέον ο κάτοχος διπλώματος οδήγησης κατηγορίας Β (αυτοκινήτου) θα μπορεί με τις κατάλληλες προϋποθέσεις να οδηγήσει και μοτοσικλέτα 125 κ.εκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοναδική αλλαγή που είχαμε είναι στο γεγονός ότι στην ισοδυναμία άδειας οδήγησης αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα A1, θα εκδίδεται νέο έντυπο άδειας οδήγησης με την προσθήκη του κωδικού 121. Αυτό θα διασφαλίζει ότι ο οδηγός είναι κάτοχος της άδειας Β πάνω από έξι έτη, έχει συμπληρώσει τα 27 του χρόνια και θα έχει παρακολουθήσει 5 μαθήματα πρακτικής οδήγησης.

Μία από τις μοτοσικλέτες που εντάσσονται στον νέο νόμο είναι το Honda CB125R.

Ικανοποίηση στον κλάδο της μοτοσικλέτας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) και ελαφρού δίκυκλου με άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου πάνω από 4 έτη, δε θα χορηγείται νέο έντυπο άδειας.

Ο Σωτήρης Χατζίκος, Πρόεδρος του ΣΕΜΕ δήλωσε ικανοποιημένος με το πολύ αποτελεσματικό νέο νομοσχέδιο. «Ολοκληρώθηκε πλέον όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης στη χώρα μας. Όπως προκύπτει και από την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, διευκολύνοντας την πρόσβαση των πολιτών σε ένα προσιτό, αποτελεσματικό και ασφαλές μεταφορικό μέσο συμβάλλουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της αστικής κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας», τόνισε ο κ. Χατζίκος.

Το SYM Jet X 125 που οδηγήσαμε πρόσφατα μπορείς να το οδηγήσεις με δίπλωμα Β πλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από οδηγός αναβάτης μέσα από την πλούσια γκάμα της Yamaha

Αντιδράσεις δασκάλων οδήγησης για τις αλλαγές στις εξετάσεις

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης