Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV: Aξιόλογη παρουσία του Γιάννη Περιστερά  

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 11:02
Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV: Aξιόλογη παρουσία του Γιάννη Περιστερά  

Ο 15χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε σε δύο αγώνες στην πίστα της Imola, στην κατηγορία Supersport 300 του ιταλικού Πρωταθλήμαος με την ομάδα Roc'n'DeA. 

Το Σάββατο έγινε ο πρώτος από τους δύο αγώνες και ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε από την 22η θέση, μετά από τεχνικά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει στις Κατατακτήριες Δοκιμές. Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στα ηλεκτρικά και τη χαρτογράφηση του κινητήρα και η ομάδα μαζί με τον Έλληνα μηχανικό και πρωταθλητή Άκη Τσώκο βρήκε τις λύσεις και με την εκκίνηση του Αγώνα ο John#41 (όπως ξέρουν τον Γιάννη στην Ιταλία) βρέθηκε να δίνει μάχες με το γκρουπ των οδηγών της πρώτης δεκάδας. Μια μικρή έξοδος στην προσπάθεια να κερδίσει μια θέση τον έφερε πιο πίσω και έτσι έχασε την επαφή με εκείνο το γκρουπ, δίνοντας τη μάχη για την 11η θέση.

Μαζί με δύο Ιταλούς πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν βγήκε και πάλι εκτός ορίων της πίστας για να τερματίσει τελικά 12ος και να πάρει τους πρώτους 4 βαθμούς σε έναν άκρως απαιτητικό θεσμό, στο οποίο συμμετέχουν έμπειροι οδηγοί μέχρι την ηλικία των 28 χρόνων (όπως επιτρέπεται από τους κανονισμούς). Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Γιάννης οδήγησε πραγματικά δυναμικά, κατέβασε τον προσωπικό του χρόνο γύρου κατά 2.4'' σε σχέση με τις Κατατακτήριες και μάλιστα στο τελευταίο από τα 4 κομμάτια χρονομέτρησης της πίστας πέτυχε τον καλύτερο χρόνο από τους 26 συμμετέχοντες στον Αγώνα!

O ταχύτερός του γύρος εντυπωσίασε και τον ιδιοκτήτη της ομάδας Alex De Angelis και δείχνει ότι ο Έλληνας οδηγός έχει την προοπτική να κάνει το επόμενο βήμα, που είναι οι μάχες για τις θέσεις 5-10 σε αυτή την κατηγορία, η οποία θεωρείται από τις πιο ανταγωνιστικές του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Στον Αγώνα της Κυριακής ο Έλληνας οδηγός έμεινε τελευταίος και όταν πέρασε τα δύο γκρουπ των αργότερων οδηγών που ήταν μπροστά του, το γκρουπ των πρώτων είχε κάνει μεγάλη διαφορά, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Περιστεράς να κάνει έναν αδιάφορο αγώνα και να τερματίσει 19oς. 

Οι δηλώσεις του Γιάννη Περιστερά 

«Από το ξεκίνημα του Αγώνα του Σαββάτου, μετά την απογοήτευση των Κατατακτηρίων που δεν λειτουργούσε σχεδόν καθόλου η μοτοσικλέτα, ένιωσα ότι είχαν λυθεί τα προβλήματα και κατάφερα να συγκεντρωθώ στην οδήγηση. Έδωσα ωραίες μάχες, δύο φορές οι αντίπαλοι με ανάγκασαν να βγω εκτός ορίων της πίστας, αλλά μου άρεσαν αυτές οι μάχες και τελικά πήρα τους πρώτους μου βαθμούς στο CIV. Την Κυριακή ένα λάθος στην εκκίνησή μου κατέστρεψε τον Αγώνα. Ευχαριστώ τους μηχανικούς της ομάδας και τον κ. Τσώκο, που μου έδωσαν μια πολύ καλή μοτοσικλέτα». 

Αξίζει να σημειωθεί (και μπράβο σε όλους) πως την όλη προσπάθεια του 15χρονου αναβάτη υποστηρίζουν οι Repsol Petrolmak SA, Yamaha Μοτοδυναμική, Akrapovic, DNA Filters, Tecnomoto Performance, Shoei, Karassulis International Transport, Rider Repair Graphics, Peristeras Tyres και Pirelli Intramoto. 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 11:02