του Νίκου Βιτσιλάκη

Η αγωνιστική χρονιά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών ADAC Junior Cup μόλις τελείωσε και το συμπέρασμα είναι πως ο 20χρονος Έλληνας αναβάτης απέδειξε πως το μέλλον είναι όλο δικό του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τύχη δεν χαμογέλασε στο Βασίλη Κορωνάκη στους δυο τελευταίους αγώνες του θεσμού, όπου πάλεψε ακόμα και για τη νίκη στο 1ο σκέλος, τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση, ενώ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 2ο λόγω τεχνικού προβλήματος. Ακολουθεί αναλυτικό το δελτίο τύπου της Skourtas Racing Center για την παρουσία της ομάδας και του Βασίλη στο Assen της Ολλανδίας: «Ενώ όλα έδειχναν ότι υπήρχαν οι προδιαγραφές για μία σημαντική διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα, οι δύο τελευταίοι αγώνες στο Assen, μία πίστα που γνωρίζει πολύ καλά ο Βασίλης, δεν έληξαν με επιτυχία. Στον 1ο αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από τη 2η θέση στη σειρά εκκίνησης. Παρά το ότι βρισκόταν διαρκώς στην τριάδα και μέχρι δύο γύρους πριν τον τερματισμό ήταν στην 1η θέση, οι αλλεπάλληλες και σκληρές μάχες με τους αντιπάλους του τον εκτόπισαν στην 5η, όπου και τελικά τερμάτισε. Στο δεύτερο αγώνα ο Βασίλης ξεκίνησε από τη 10η θέση, όπου είχε καταταχθεί λόγω του χρόνου που έφερε στον πρώτο. Ο γνωστός για τη μαχητικότητά του Έλληνας αναβάτης κατάφερε και έστριψε τρίτος στην πρώτη στροφή, ενώ αμέσως μετά βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Αυτό κράτησε για εννέα γύρους (από τους 12 συνολικά) μέχρι που ξαφνικά έσπασε ο λεβιές των ταχυτήτων και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Ο Κορωνάκης, ενώ έχει αποδείξει στην ίδια πίστα ότι μπορεί να πάρει τη νίκη και σε στεγνό και σε βρεγμένο και ενώ ο ίδιος πριν την εκκίνηση ήταν βέβαιος πως θα κερδίσει, δυστυχώς στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Βασίλη για το πάθος, τη μαχητικότητα αλλά και το αθλητικό του ήθος».


Μετά τον αγώνα στην Ολλανδία ο Βασίλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την ΚΤΜ και προσωπικά τον κ. Σόλωνα Κοντό που με βοήθησαν να ταξιδέψω στο όνειρο μου, θα ήθελα να πω σε όλα τα παιδιά που προσβλέπουν σε αγώνες εκτός συνόρων πως με επιμονή και πείσμα θα έχουν ένα καλό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Για το 2019, δυστυχώς, τα νέα που σχετίζονται με τη συμμετοχή του Βασίλη σε κάποιο ευρωπαϊκό θεσμό δεν είναι ευχάριστα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αν και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να δεχθούν τον 20χρονο αναβάτη, ωστόσο δεν υπάρχει και η απαραίτητη οικονομική δυνατότητα από την ομάδα του. Η πορεία του Βασίλη στο ADAC Junior Cup ήταν εξαιρετική, παίρνοντας νίκες από καταξιωμένους αναβάτες και κάνοντας Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ να ασχοληθούν πολλάκις και εκτενώς μαζί του. Σε αναζήτηση χορηγών λοιπόν και ποιος ξέρει, θαύματα γίνονται ακόμα και στις μέρες μας.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης