Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Grand Prix της Αυστρίας ήταν αδιαμφισβήτητα ο πιο τρελός αγώνας μέχρι στιγμής στο 2021. Για 25 Ο Brad Binder πραγματικά ρίσκαρε πολύ και ανταμείφθηκε με τη νίκηγύρους ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε στεγνές συνθήκες, αλλά τρεις γύρους πριν το τέλος ήρθε η βροχή και έφερε τα πάνω κάτω. Μεγάλος νικητής ήταν ο Brad Binder με την εργοστασιακή KTM. Ο αναβάτης από τη Νότια Αφρική πάλευε για την εξάδα όσο ο αγώνας ήταν στεγνός, ωστόσο όταν ξεκίνησε η βροχή πήρε μια γενναία απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμεινε στην πίστα με slick ελαστικά ρισκάροντας πολύ να σημειώσει κάποια πτώση στις γλιστερές συνθήκες που δημιούργησε η βροχή. Ο Binder παρόλα αυτά οδήγησε πολύ προσεκτικά και το θάρρος του ανταμείφθηκε με τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του και την πρώτη για το 2021.

Ο Pecco Bagnaia τελικά διαχειρίστηκε καλύτερα από όλους την αλλαγή μοτοσικλέτας.

Κερδισμένοι οι Bagnaia και Quartararo, πτώση για τον Marquez

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο η πίστα ήταν στεγνή τη μάχη για τη νίκη έδιναν οι Pecco Bagnaia (Ducati), Marc Marquez (Honda), Στους 47 βαθμούς η διαφορά του Quartararo στο πρωτάθλημα από τον δεύτερο BagnaiaJorge Martin (Ducati), Fabio Quartararo (Yamaha) και Johann Zarco. Οι προσπεράσεις ήταν αλλεπάλληλες και το θέαμα τρομερό μέχρι που ήρθε η βροχή. Σε εκείνο το σημείο οι τέσσερις πρώτοι (ο Zarco είχε πέσει) αποφάσισαν να μπουν στα pit για αλλαγή μοτοσικλέτας σε βρόχινα ελαστικά.

Μόλις βγήκαν ο Marquez πήρε την πρωτοπορία, αλλά σύντομα έπεσε αφήνοντας τους υπόλοιπους να παλέψουν με εκείνους που δεν άλλαξαν μοτοσικλέτες. Τελικά, μόνο ο Binder άντεξε καθώς ο Bagnaia κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση, ενώ ο Martin ακολούθησε στην 3η θέση. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Joan Mir με την εργοστασιακή Suzuki, ενώ η βροχή έφερε εκπλήξεις με τους Marini και Lecuona να κλείνουν την εξάδα. Στους δέκα πρώτους βρέθηκαν επίσης οι Quartararo, Rossi, Alex Marquez και Aleix Espargaro.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια συγνώμη δε φτάνει από τον Vinales

MotoGP Αυστρίας: Εντυπωσιακή pole position του Martin με νέο ρεκόρ πίστας

MotoGP Αυστρίας: Προβλέψεις για το MotoGP στο Spielberg Red Bull Ring

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης