Του Νίκου Τσαμάνδουρα

15ος Αγώνας, Buriram, 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 15ος γύρος του MotoGP έμελλε να είναι και ο τελεσίδικος για την υπόθεση «τίτλος», καθώς με ένα γκολ στο… 90’, ο Marquez απλά σφράγισε με τον πλέον αποστομωτικό τρόπο το 8ο παγκόσμιο πρωτάθλημα του.

Σε γενικές γραμμές, ο αγώνας που είδαμε σήμερα στην πίστα Chang στο Buriram της Ταϊλάνδης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από μονότονος ως και βαρετός. Η εκκίνηση ήταν πολύ καλή για το Fabio Quartararo που έμεινε μπροστά για όλο (!) τον αγώνα εκτός από.. το τέλος του. Αν έχεις βέβαια το Marc Marquez να σε μελετά για τόσους γύρους, είναι μάλλον αναμενόμενο να δεχθείς μια επίθεση που θα σου στοιχίσει τη νίκη, ακόμα και στο τέλος. Έτσι, ο Marquez πήρε μια νίκη που τον έκανε να πανηγυρίσει ξέφρενα το «8ball» πρωτάθλημα του. Το 6ο παρεπιπτόντως στη μεγάλη κατηγορία. Πίσω τους, τερμάτισε ο Maverick Vinales.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιβεβαιώνοντας τη λέξη «βαρετός» για το γενικό χαρακτηρισμό του αγώνα, ο αμέσως επόμενος από τους τρεις του βάθρου ήταν ο Andrea Dovizioso, πάνω από 11’’ πίσω τους. Ο Dovizioso έδειξε σημάδια παραίτησης θα έλεγε κανείς, αν και με τόσες ατυχίες μέσα και σε αυτή τη χρονιά, δύσκολα μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Ακολούθησε ο Alex Rins που μετά από αρκετές μάχες κράτησε πίσω του στην 6η θέση το Franco Morbidelli. Μετά από ένα καλό αγώνα ο Joan Mir πήρε την 7η θέση καθώς πέρασε και το Valentino Rossi που αν και ανέβηκε ως την 5η θέση, τελικά τερμάτισε όγδοος, με το «Γιατρό» να πρέπει οπωσδήποτε να βρει τι φταίει που αποδίδει χειρότερα από τους άλλους αναβάτες της Yamaha. Η έτερη εργοστασιακή Ducati, εκείνη του Danilo Petrucci ήρθε στην 9η θέση, με την 10άδα της κορυφής να κλείνει με τον Takaaki Nakagami. Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Aleix Espargaro και Mika Kallio, ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ.

Στο δια ταύτα

Αν πρέπει να σταθούμε σε κάποια δεδομένα του αγώνα που είδαμε σήμερα, αυτά είναι δύο. Αρχικά, η για μια ακόμα φορά απογοητευτική απόδοση του Jorge Lorenzo που τερμάτισε στην 18η θέση, 54’’ (!) πίσω από την RC213V του ομόσταυλου του. Δυστυχώς, ο πρόσφατος τραυματισμός του μάλλον είναι ο χειρότερος οιωνός για τον Ισπανό αναβάτη. ‘Επειτα, το 2ο δεδομένο που κρατάμε είναι το μέλλον. Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πήρε ο Marc Marquez, ωστόσο αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Fabio Quartararo.

Αυτό είναι κάτι που ο Marquez το ξέρει καλά, για αυτό και πήρε στο τέλος μια τόσο μανιασμένη νίκη. Ο τίτλος του θα σφραγιζόταν και με τη 2η θέση, όμως έτσι δεν θα έσπαγε ο τσαμπουκάς του 20χρονου Γάλλου. Το παιχνίδι είναι πλέον καθαρά εγκεφαλικό και εμείς ανυπομονούμε για την επόμενη σεζόν όπου και ο Fabio επιτέλους θα έχει την εργοστασιακή υποστήριξη που του αξίζει.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός η Ιαπωνία και η πίστα του Motegi στις 20 Οκτωβρίου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης