Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η απόφαση του Maverick Vinales να εγκαταλείψει τη Yamaha πρόωρα, στο τέλος του 2021, άναψε φωτιές Ο Vinales συζητάει και με την ομάδα του Rossi, VR46 Ducatiστο paddock του MotoGP. Οι φήμες πλέον απέκτησαν καταιγιστικό ρυθμό με τον Ισπανό να βρίσκεται από τη Yamaha στην Aprilia και από την Aprilia στην ομάδα του Rossi στην Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση ωστόσο του Vinales και το που τελικά θα καταλήξει έφερε και τη Yamaha σε αναζήτηση αντικαταστάτη. Η πιο έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών είναι ότι οι άνθρωποι της ιαπωνικής ομάδας διερεύνησαν την περίπτωση του πιο φορμαρισμένου αναβάτη αυτήν τη στιγμή στο MotoGP, του Miguel Oliveira.

Ο Πορτογάλος αναβάτης της KTM έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής με την απόδοσή του τόσο φέτος όσο και πέρυσι. Είναι φυσιολογικό λοιπόν η Yamaha να θέλησε να αξιολογήσει μια πιθανή μετακίνησή του στην εργοστασιακή ομάδα για αντικαταστάτη του Vinales.

Πυροδότησε πολλές εξελίξεις η φυγή του Vinales από τη Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δε φεύγει ο Oliveira από την KTM μέχρι να γίνει πρωταθλητής!

Ο Oliveira παρόλα αυτά, μιλώντας σε μέσα της Πορτογαλίας, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιο Η Yamaha χτύπησε την πόρτα και του Raul Fernandez της Moto2ενδεχόμενο μετακίνησής του στη Yamaha, για την ώρα. “Η αγορά και τα συμβόλαιο, ιδιαίτερα στις μέρες μας, έχουν δείξει ότι αν δε θέλουν και οι δύο πλευρές να συνεχίσουν απλά σπάνε. Στις μέρες μας το να έχεις υπογράψει ένα συμβόλαιο αξίζει αυτό που αξίζει. Έχω τη δέσμευσή μου με την ομάδα από πέρυσι για δύο χρόνια και δε θα αθετήσω το λόγο μου”.

Ο Oliveira παρόλα αυτά δεν απέρριψε μια μελλοντική συνεργασία του με κάποιο άλλο εργοστάσιο. “Φυσικά, η εξέλιξη του Vinales έφερε νευρικότητα στις συζητήσεις για το μέλλον, με προσέγγισαν και εμένα, αλλά είπα ότι είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Είναι υπέροχη ομάδα και πιστεύω ότι μπορώ να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με την KTM. Έχω συμβόλαιο μέχρι να το πετύχω και έχω αρκετή δουλειά να κάνω”.

Όπως και να έχει, η Yamaha συνεχίζει να βολιδοσκοπεί αναβάτες για να πλαισιώσει την εργοστασιακή της ομάδα με τον Franco Morbidelli να είναι ο βασικός υποψήφιος, ωστόσο μια έκπληξη είναι πάντα εφικτή!

Μάχη θα δοθεί μεταξύ KTM, Yamaha και Honda για τον Raul Fernandez!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε 11 πόλεις το Orange Days της KTM

MotoGP Ολλανδίας: Δυνατή pole position για τον Vinales στο Assen

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης